Tavaszi mámor
Elvesztem mikor megláttam.Cserbenhagyott a józan eszem,és elsétáltam vele a kasszához.Merhogy nem is akartam cipőt venni,pláne nem ennyiért.De az a csodás pasztell zöld szín...még szerencse,hogy kényelmes is nemcsak szép:)
Túrófánk eperhabbal
Már várom a tavaszt.Talán ezért nem tudtam otthagyni a cipőt.És talán ezért gondoltam,hogy az Anikónál látott túrógombóc mellé jó lenne valami könnyed,tavaszias íz.
Túrófánk hozzávalói(20-24 db):
25 dkg túró
2 ek.vaníliás cukor
csipet só
4 dkg finomliszt
késhegynyi sütőpor
reszelt citromhéj
olaj a sütéshez,porcukor a szóráshoz
A hozzávalókat összegyúrom,kis,diónyi gombócokat formázok.Olajat hevítek,annyit,hogy ellepje a kis gombócokat.Több adagban sütöm,kiszedve itatóspapírra szedem őket.Figyelni kell,gyorsan sülnek.
Megszórom kevés porcukorral és epres tejszínhabbal tálalom.
Eperhab hozzávalói:
2 dl habtejszín pici cukorral kemény habbá verve
2 dl fagysztott epervelő
A kissé fagyos eperkrémet villával szétnyomkodom és óvatosan a felvert tejszínbe keverem.Ezzel a szép színű, ízes,hideg habbal tálalom a túrófánkot.
Az eredeti recept dupla mennyiséget íra fánkból,és nem is hiszem,hogy bárhol megmaradna,de ebéd után,desszertnek ez a mennyiség is elég 4-6 főnek.
2015. február 25., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése