2010. december 23., csütörtök

Örömteli készülődést...

Örömteli készülődést...

...s nagyon boldog,meghitt Karácsonyt kívánok!
S egyúttal megosztom Veletek a mi kedvenc karácsonyi tortánkat.Amiből idén kettő kicsi  készült,mert két helyen ünneplünk.



Marcipános Mozart-torta



Hozzávalók:

4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
7-8 dkg búzakeményítő
1/2 teáskanál sütőpor
20 dkg tejcsokoládé
5,5 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
5 dkg durvára darabolt natúr(sótlan)pisztácia,
15 dkg marcipánmassza
5 dkg porcukor
sütőpapír
26cm-es kapcsos tortaforma(vagy mint nekem két 18 cm-es)
A tojásfehérjéket kemény habbá verem,hozzáadom apránként a cukrot,a tojások sárgáját majd a keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet.Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába símítom és 180 fokra előmelegített sütöben kb.35 perc alatt megsütöm.
1 dl tejszínt felmelegítek,s állandó keverés mellett megolvasztom benne a feldarabolt tejcsokoládét.Min.2 órát hagyom hűlni szobahőmérsékleten.Az étcsokoládét lereszelem.3 dl tejszínt kemény habbá verek.A csokireszelék felét s egy evőkanál kivételével a pisztáciát belekeverem a trüffelmasszába,majd óvatosan beleforgatom a tejszínhabot.
A kihűlt tortalapot keresztben háromfelé vágom.A lapok közé kenem a krémet,s végül kívülről is bevonom vele.
A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kör alakúra nyújtom(a sütőformát rátéve pontosan körbevágom),16 cikkre vágom,s minden másodikat kicsit feltekerek.
A maradék csokireszelékkel a torta szélét díszítem,majd a tetejére rárakosgatom a marcipáncikkeket.
A maradék tejszínből habot készítek,s rózsákat nyomok a tortára,melyeket a félretett pisztáciával megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.