2010. december 9., csütörtök

Rakott halas burgonya

Két legyet...

Egyetlen étel van amit gyerekkorom óta ugyanannyira szeretek.Akár minden héten megenném.Csakhogy a férjem nincs ennyire jó viszonyban a rakott krumplival.
Így aztán,s mert már jobban odafigyelek,hogy változatosan étkezzünk ritkábban kerül terítékre.Vagy másképp.Mivel hetente legalább egyszer hal is szerepel az étlapunkon nagyon örültem a következő receptnek mikor pár éve rátaláltam(úgy emlékszem,hogy a mindmegettén).Rakott is,krumplis is,a hal a fokhagyma és a friss fűszernövények miatt viszont egészségesebb mint a hagyományos.S így is nagyon finom.
Apropó: a múlkor Kata konyhájában jártam,ahol megint gazdagabb lettem jónéhány inycsiklandozó halas étel receptjével.

Rakott halas burgonya




Hozzávalók:

3 szelet tengeri halfilé
6-8 közepes burgonya
2db közepes paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 egész tojás
5 dkg sajt
csokornyi friss petrezselyem és oregano
só,bors,olívaolaj



A krumplit sós vízben megfőzöm,ha kihült megpucolom és felkarikázom.Ugyanígy a paradicsomokat is.A halfiléket néhány centis szeletekre vágom és besózom őket.A fokhagymát összezúzom,majd a vágott zöldfűszerekkel együtt 1-1,5 dl olívaolajban elkeverem.A tejfölbe pedig  a tojást és a lereszelt sajtot keverem.Egy hőálló tálat olívaolajjal kikenek s jön bele a fele krumpli majd a halszeletek,só,frissen őrölt bors.Ezután a paradicsomkarikák következnek,majd az olívaolajban elkevert fűszernövények s megint egy sor krumpli.Kissé sózom s végül rálocsolom a sajtos tejfölt.180°c-on kb.40 perc alatt megsütöm.4 adag lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.