2011. június 27., hétfő

Gombakrém szendvicsre,palacsintába

2 in 1


Az én generációm még nem ismerte a gyorséttermeket.Emlékszem mennyire vártuk,hogy bemenjünk Győrbe,s az Arrabona ételbárban ehessünk melegszendvicset.Gyerekkori éttermi kalandjaim nagyjából ennyiben ki is merültek.
Édesanyám pedig látva,hogy mennyire ízlik a gombás melegszendvics,készített otthon gombakrémet.Nos onnantól már nem epekedtünk az ételbáros melegszendvicsért.Mert ugyan nagyon finom volt az is,de az otthoni sokkal-de sokkal...
Anyu  legtöbbször annyit készített,hogy jutott a fagyasztóba is.Így szinte mindig ehettünk ha megkívántuk.
Nos én azóta is gyakran készítem.Mert manapság már elképesztő milyen agyonlisztezett enyhén gombaízű krémekkel képesek árulni a melegszendvicset.(tisztelet a kivételnek).S ennél már csak az ára elképesztőbb.
A minap vettem egy bő kiló  gombát.Jutott belőle a másnapos palacsintára(szándékosan sütöttem többet)s került a fagyasztóba.Hogy bármikor ehessünk gombás melegszendvicset.Finomat,ízeset,olcsót.

Gombakrém,gombás palacsinta



Hozzávalók:

1 kg csiperke gomba
3 közepes fej vöröshagyma
kb.2 ek.liszt
2 dl tejföl
étolaj,só,bors,pirospaprika

A hagymát apróra vágom,olajon üvegesre párolom.A gombát nagylyukú reszelőn lereszelem(ezt akkor a legkönnyebb,ha szép nagy,friss gombáim vannak).A hagymára pirospaprikát szórok majd ráteszem a gombát.Sózom,frissen őrölt fehérborssal fűszerezem.Mikor megpárolódott megszórom liszttel,épp csak annyival,hogy a levét besűrítse.Utánaízesítek s belekeverem a tejfölt.
Kenyérre kenve sajttal megszórva majd megsütve isteni melegszendvics készíthető belőle.
Ha palacsintába töltöm a tetejüket megkenem tejföllel és reszelt sajtot szórók rá,úgy sütöm meg.
Fagyasztóba kis műanyag dobozokba szoktam adagonként tenni,s felhasználás elött néhány órával a sima hűtőbe teszem,hogy kissé kiengedjen.

10 megjegyzés:

Mesi írta...

Ez nagyon jó ötlet, imádom a gombát! A recept mentve, hamarosan ki is fogjuk próbálni! Köszönöm! :)

Tálaló írta...

Kedves Mesi!

Remélem ízleni fog,s olyan sikeres lesz mint nálunk.

Mesi írta...

Kedves Tálaló!

Recept kipróbálva!!! ISTENI finom! Igaz csak fél adagból tudtam elkészíteni, mert nem kaptam több gombát, így a fagyasztóba most nem jut! Viszem tovább a receptet, ha nem gond! ;)

Köszönöm a receptet!

Tálaló írta...

Örülök,hogy ízlett,nyugodtan add tovább.

Fagyasztóba rakni akkor a legérdemesebb,ha sikerül akcióban gombát kapni.Én legalább is főleg ilyen alkalmakkor készítek többet.

Nemeth Zoltan írta...

Ha ilyeneket irtok akkor most elkészitem

Nemeth Zoltan írta...

Ha ilyeneket irtok akkor most elkészitem

Nemeth Zoltan írta...

Ha ilyeneket irtok akkor most elkészitem

Tálaló írta...

Zoltán,remélem nem csalódtál,és neked is ízlett:)

StewX írta...

Finom lehet, de szerintem az ételbárban besamel mártással csinálják... Szerintetek? Üdv: István

StewX írta...

Finom lehet, de szerintem az ételbárban besamel mártással csinálják... Szerintetek? Üdv: István

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.