2010. május 19., szerda

Körözött túró

Madárcsicsergős  reggelről álmodom...

Kora reggel van.A pára épphogy alászállt de rámkacsint a napsugár ahogy kitárom az ablakokat.A madarak vígan csiripelnek,a levegő tele illattal amiből jókat szippantok.
Felébredek...A szél fúj,bár nem annyira mint az elmúlt napokban,az eső is már csendesebb.A madarak némák,riadtan repkednek keresve a nekik kitett élelmet.
Az elmúlt 4-5 nap emberpróbáló volt mindannyiunknak.Talán a hétvégére visszajön egy kicsit a tavasz.S talán mindenütt alábbhagy az eső.Elég volt.Rémisztő.Fájdalmas.
Ilyentájt nagyon szeretünk(szeretnénk)a teraszon reggelizni.A kertből szedett friss retekkel,újhagymával megrakott tányér mellett ráérősen üldögélni.Majd egyszer...

Körözött túró

   
Szerintem igazi nyári reggeli sok-sok friss zöldséggel,házi barnakenyérrel.
Én a következőképp készítem:
1/2 kg házi-vagy nádudvari tehéntúróba keverek 1 közepes fej apróra vágott lilahagymát,1-2 szál újhagymát a zöld részével együtt felaprítva,1 kk.őrölt köményt,2 kk.őrölt pirospaprikát,sót ízlés szerint(kb.4 kávéskanálnyit)és 2 dl tejfölt.A túró egy része olykor juhtúró,úgy még finomabb.Előző nap elkészítve érik jól össze,s így reggel kényelmesebb is,hogy csak tányérra kell rakni. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.