A hétvége a mulatozás és a kulináris élvezetek jegyében telt Szegeden.A hangulat fergeteges volt a városban,a borfesztivál és a hídi-vásár mellet rengeteg program közül lehetett válogatni.A tavasz is visszatért,így akár a megtelt táblát is kifüggeszthették volna a belváros környékére.
Ez a város mindent megadott a hétvégén a felhőtlen kikapcsolódáshoz:édes élvezetek délutánonként valamelyik cukrászda teraszán;este fergeteges koncertek,előadások a féltucat színpad mindegyikén;éjszakába nyúló borozgatások jóbarátok társaságában...
Így aztán nem csoda ugye ha ezen a héten visszafogotabban élünk és étkezünk.
Grill zöldségek
Személyenként 2-3 gombakalappal,2-3 szelet cukkinikarikával,ugyanennyi padlizsánszelettel,egy kisebb fej felkarikázott lilahagymával,egy kisebb,oválisan felkarikázott sárgarépával,fél-fél paprikával és paradicsommal s kb.10 dkg kakukkfüves kecskesajttal számolok.
A zöldségeket néhány órával a sütés előtt grill fűszersóval és szárított kakukkfűvel megszórom és olívaolajjal meglocsolom.
Közvetlen fogyasztás előtt forró vasserpenyőben kis adagokban sütöm,figyelve,hogy a zöldségek mindkét oldala megpiruljon.A végén a sajtot is belerakom a serpenyőbe,hogy kicsit megolvadjon és bevegye a zöldségekből kisült ízeket.Friss kakukkfűvel megszórva tálalom.
2 megjegyzés:
Nagyon nagyon jól néz ki :)
Mit nem adnék egy grillen sült gombáért. Imádom
Megjegyzés küldése