A palacsinták királynője
Palacsintából jöhet bármilyen:túrós,fahéjjas,kakaós,lekváros,húsos,gombás, spenótos...A sor végtelen.Az utóbbi évek nagy kedvencét viszont csak pár éve ettem először az egyik legjobb szegedi étteremben a John Bull-ban. Gyerekkoromban a friss kenyeret kentük meg szilvalekvárral majd tejföllel,így ismerős volt az ízkombináció.Viszont palacsintával valami fenséges.Ahogy leöntöm a krémes tejföllel,mintha a fátylat adnám a királynőre...
Szilvalekváros palacsinta fahéjjas tejföllel
A palacsintákhoz 3 egész tojásba annyi lisztet keverek kézi habverővel amennyit fel tud venni,teszek bele csipet sót,pici cukrot,fokozatosan felöntöm tejjel,s közben csomómentesre keverem.Palacsintasütőben kevés olajon kisütöm őket.A töltelék finom,sűrű házi szilvalekvár(piacon szoktam venni,mert még nem mertem belefogni szilvalekvár-főzésbe ).Majd a feltekert palacsintákat leöntöm a fahéjjal és porcukorral kikevert tejföllel.Nagyon finom,vendégeknek is bátran adható desszert.Erről senkinek nem fog eszébe jutni,hogy "csak" palacsintát kapott.
2010. február 26., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Jól leragadtam a blogodon, amihez csak gratulálni tudok!!! :D Ezt a fenséges költeményt beiktatom a készítendők sorába.
Kedves Vicuska!
Őszintén örülök,és nagyon köszönöm!
Megjegyzés küldése