A meleg két arca
Még javában virágoznak az udvarban a nyár,a napsütés igazi jelképei,a napraforgók.És már napok óta illatozik mellettük egy rakás fa,mely hosszú téli estéken ontja majd a meleget és a fényt.
Szilvás morzsasüti,avagy crumble
Ennek a sütinek egész évben szezonja van,de nekem az illatos fahéjjal megszórt szilvával az igazán tökéletes.
Sokszor látok recepteket melyekhez tojást,sütőport,egyebeket sorolnak fel.Az eredeti crumble egy hihetetlenül egyszerű,mégis isteni sütemény,sok-sok gyümölccsel.A tészta hozzávalói mindössze 2 rész liszt,1 rész cukor,1 rész vaj.És ha a liszt egy részét kiváltjuk darált dióval,vagy mandulával úgy még finomabb lesz.
Hozzávalók(4 szufléformába):
10 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
8 dkg cukor
8 dkg vaj
egy bő kg gyümölcs,jelen esetben szilva és ringló
fahéj
A tészta hozzávalóit az ujjaim között gyorsan elmorzsolom.Nem kell,hogy összeálljon.A tálakat 3/4-ig rakom felkockázott gyümölccsel,mindegyiket megszórom egy késhegynyi fahéjjal,majd rászórom a morzsás tésztát.Előmelegített 180°c-os sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.Ez idő alatt a gyümölcs krémessé,a tészta pedig finom ropogóssá válik.Cukorból én a kristálycukrot vagy barnacukrot jobban szeretem a porcukornál,mert úgy még ropogósabb lesz a tészta.
Nyáron fagyival,ilyenkor vaníliasodóval leöntve még tovább halmozható az élvezet.De nélkülük is függőséget okoz ez a süti.
2013. szeptember 8., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
4 megjegyzés:
Egyszerű és finom!
Tökéletes, a fagyival pedig maga a mennyország! :)
Mindkettőtökkel teljes mértékben egyetértek:))
Isteni:)
Megjegyzés küldése