Peregnek a napok
Annyira szeretem a májust...az orgonaillatot,a belombosodott fákat,a cirógató napsugarat,a színeket,az illatokat az ízeket.
A spárga és az eper a két tavaszi bódító csak néhány hétig tündököl a tányérunkon.Így amíg csak lehet gyakran és változatosan próbálom felhasználni őket.
Spárga rántva,epres zöldsalátával
Ez az étel is azok közé tartozik,melyet akár minden nap szívesen ennék,akkor sem unok rá.És gyakran eszem is...s így legalább a férjem is örül,mert nem szeretek panírozni,így viszont készül neki rántott hús.
Hozzávalók:
4-5 szál fehér spárga
liszt,tojás,zsemlemorzsa,só,olaj a sütéshez
nagy maroknyi zöld-vagy tépősaláta
2 szem eper
olívaolaj,balzsamecetkrém
majonéz
A spárgák,alsó,fás részét letöröm,az ép részt megpucolom,sózom,panírozom és bő olajban kisütöm őket.
A salátát tányérra rendezem,felszeletelt eperrel megszórom és meglocsolom kevés olívaolajjal és balzsamecetkrémmel.
Kevés majonéz is kerül a tányérra,bemártogatni a spárgarudakat.
2015. május 20., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
3 megjegyzés:
Hű, nagyon extra! :) Még soha sem próbáltam bundázni a spárgát, de isteni lehet!
Nekem is ennek a szezonnak a felfedezése.Így epres salátával tényleg nem mindennapi finomság:)
..és milyen munkás lehet a spárga rántása! Gratulálok a kitartásodért!..de biztos finom!
Megjegyzés küldése