Mégis
Ha már szinte üres a hűtő,s az ember lányának másképp alakul a napja,úgy tolódik a heti bevásárlás.Aztán kiderül,hogy mégis van valami a hűtőben...
Kelkáposzta krémleves
Kelkáposzta,burgonya,fokhagyma,kevés krémsajt.Ennyi,és készülhet a finom,melengető leves egy hűs téli napon.S mivel ilyenkor mindig akad némi húsos szalonna,úgy ezt pirítottam rá levesbetét gyanánt.És ebből használtam a szintén nem túl alapanyag igényes spagetti carbonara szószhoz.
Hozzávalók(2 adag)
kisebb ökölnyi kelkáposzta
1 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
olaj
só,bors
evőkanálnyi natúr krémsajt(vagy sűrű tejföl)
tetejére pirított húsos vagy baconszalonna
A kelkáposztát és a burgonyát tisztítom,vékonyra szelem.Kevés olajon,lassú tűzön párolom kicsit,majd hozzáteszem az összevágott fokhagymát,sózom,borsozom.Felengedem vízzel s fedő alatt a zöldségek puhulásáig főzöm.Ekkor összeturmixolom,hozzákeverem a krémsajtot és ha szükséges utánaízesítek.A megpirított húsos szalonnával tálalom.
Gyors,finom,olcsó és laktató leves.
2015. január 15., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Finom lehet :)És nagyon tetszik a kis csészéd :)
Igen,finom:)))Köszi:)
Megjegyzés küldése