2015. január 15., csütörtök

Kelkáposzta krémleves

Mégis

Ha már szinte üres a hűtő,s az ember lányának másképp alakul a napja,úgy tolódik a heti bevásárlás.Aztán kiderül,hogy mégis van valami a hűtőben...

Kelkáposzta krémleves

Kelkáposzta,burgonya,fokhagyma,kevés krémsajt.Ennyi,és készülhet a  finom,melengető leves egy hűs téli napon.S mivel ilyenkor mindig akad némi húsos szalonna,úgy ezt pirítottam rá levesbetét gyanánt.És ebből használtam a szintén nem túl alapanyag igényes spagetti carbonara szószhoz.




Hozzávalók(2 adag)

kisebb ökölnyi kelkáposzta
1 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
olaj
só,bors
evőkanálnyi natúr krémsajt(vagy sűrű tejföl)

tetejére pirított húsos vagy baconszalonna

A kelkáposztát és a burgonyát tisztítom,vékonyra szelem.Kevés olajon,lassú tűzön párolom kicsit,majd hozzáteszem az összevágott fokhagymát,sózom,borsozom.Felengedem vízzel s fedő alatt a zöldségek puhulásáig főzöm.Ekkor összeturmixolom,hozzákeverem a krémsajtot és ha szükséges utánaízesítek.A megpirított húsos szalonnával tálalom.
Gyors,finom,olcsó és laktató leves.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Finom lehet :)És nagyon tetszik a kis csészéd :)

Tálaló írta...

Igen,finom:)))Köszi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.