2015. január 30., péntek

Tárkonyos csirkeraguleves

Ha esik,ha fúj


Igazi tél van,délután néhány óra alatt esett vagy 20 cm hó.És mit eszünk átlag hetente egyszer?Gyümölcslevest.Mert azt kéri,és legalább jóízűen megeszi a kisasszony.Még jó,hogy rengeteg meggyet fagyasztottam le,abból és egy-egy ráncosabb almából készítem,és langyosan esszük.
Végül is hiába van tél,mégsem ehetünk minden nap lassan főzött,gyöngyöző,gőzölgő húslevest.

Tárkonyos csirkeraguleves

A hétvégi,téli időre tekintettel szeretettel ajánlom ezt az igazán tartalmas,pikáns levest.




Hozzávalók(4 adag):


1 kisebb csirkemellfilé
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
1 fej vöröshagyma
két maroknyi fagyasztott zöldborsó
1,5 dl tejföl
só.bors
olaj,liszt
szárított tárkony


A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre dinsztelem.Közben felkockázom a húst, a megtisztított répákat,zellert és a hagymához teszem.Sózom,borsozom s  fedő alatt párolom tovább.Bő negyed óra múlva a borsót és a teáskanálnyi tárkonyt is beleteszem,majd felöntöm vízzel,s fedő alatt a zöldségek puhulásáig főzöm.A tejfölt elkeverem egy evőkanálnyi liszttel és a hőkiegyenlítés végett kevés forró lével.Hozzáadom a többi leveshez, még egyszer felforralom,s ha kell utánaízesítek.Fogyasztás előtt néhány csepp citromlével megcsepegtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.