Becsengettek...
Hűvösek a reggelek.Az utcákon álmatagon ballagó kamaszok,az iskolák környékén közlekedési dugók.Megérkezett a szeptember.
Már lassan két évtizede,hogy nem koptatom a padokat.Mégis minden szeptemberben ugyanúgy orromban van az új könyvek isteni illata.És elmerengve gondolok az első napok drukkjára.Mert szerettem az évkezdést.Aztán a nappalok rövidültek,a tanulnivalók sokasodtak.Már vacogtam mikor reggel útnak indultam s akkor már nem szerettem annyira iskolába járni.
Nehéz,felelésekkel tarkított napokon pedig igazi vigaszt csak az Anyu által összekészített uzsonna nyújtott.
Villámgyors uzsonnacsigák
Macinál találtam rá erre a jó kis receptre.Egyrészt bármilyen rendelkezésünkre álló darált olajos maggal és lekvárral működik.Másrészt elképesztően gyors és egyszerű.Meg nagyon finom.
Gyerekeknek uzsonnára sokkal egészségesebb és olcsóbb alternatíva,mint a gombamód szaporodó látványpékségek kínálata.És a "nincs rá időm"kifogás itt nem áll meg:10 perc kellett,hogy sütőbe toljam és legfeljebb 5,hogy rendet rakjak a konyhában.
Hozzávalók:
tésztához:25 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg túró vagy natúr krémsajt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
5 evőkanál olaj
fél citrom reszelt héjja
töltelék:15 dkg darált dió vagy mogyoró,mandula...
10 dkg porcukor
annyi lekvár,hogy kenhető masszává álljon össze
A túrót villával kissé összetöröm és a tészta hozzávalóival együtt összegyúrom.A tölteléket összekeverem,ami nálam jelen esetben darált mogyoró és kajszilekvár.A tésztát kinyújtom téglalap alakúra,a tölteléket rákenem.Ezután felcsavarom és éles késsel kb.1 centis karikákra vágom.Sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 180°c-ra előmelegített sütőbe tolom.25-30 perc alatt sülnek készre.Közben 4 kanál porcukrot kicsinyenként adagolt forró vízzel méz sűrűségűre keverek.A meleg csigákat lekenem ezzel a mázzal.
Papírzacskóban vagy konyharuhával letakarva több nap után is ugyanolyan finom marad.
2011. szeptember 6., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
11 megjegyzés:
Hú ez nagyon tetszik nekem!
Ma volt az első reggel, hogy mikor felkeltem, ködöt láttam és éreztem és becsuktam az ablakot... Ma reggel volt az az első igazi őszi reggel. Szomorúan megállapítottam: ősz van sajnos. Hát. Én nem igazán szerettem az iskolakezdést. Illetve vegyes érzéseim voltak. A nyár a kedvenc évszakom. De valamiféle várakozással lapoztam én is az új könyveket, ezt bevallom. :)
Ezt a csini csigabigát pedig meg fogom sütni. :)
Jé, egy újfajta "kakóscsiga", nagyon tetszik, kipróbálom. Nálunk a gyerekek nagy kedvence, csak nincs a tésztájában túró , a töltelék kakaós és sülés közben súrún locsolgatom tejszínnel. ÍYgy a kész állapot kissé ragadós, de gyekorlatilag ki sem kell venni a tepsiből, mert onnan fogy el. Ezt kipróbálom, köszi a receptet.
Duende!
Régen és sem rajongtam az őszért.De olyan éveken mikor napos,nem túl szeles és beszíneződnek a fákon a levelek,nos akkor imádom.Meg ha lehet jókat kirándulni.
Igazából már minden évszakot szeretek,aztán mikor kifelé megyünk belőle már várom a következőt a maga kis csodáival.
Kolozsgabi!Remélelem ez is ízleni fog,ha kipróbálod!
Én is vittem a receptet:)
Családi tűzhely:örülök:))
Nagyon tetszik a hozzávalók hada és a végeredmény, meg az a 10 perc, mialatt a sütőbe kerül! :)
Ugye milyen jól hangzik?Pedig nem túloztam,tényleg ennyi idő volt sütőbe tolni.
Ez volt az első sütim,amit kevesebb idő elkészíteni,mint eltüntetni.
Muszáj leírnom, hogy imádom a fotóidat! Azt hiszem, rajongód leszek, mármint a blogodnak! :-))))
Nagyon köszönöm!Megtisztelő:))
Van puha sajtos pogi/rúd recepdet?
Kedves Jenna,
a túrós pogácsa recept fent van a blogon.Nagyon gyors,nagyon finom.Puha,még több naposan is,bár szerintem frissen az igazi-s nálunk általában nem is ér meg hosszú időt:))
A sokáig finom sajtos rúd,ami szintén szerepel a blogon,pedig omlós,és nagyon sokáig eláll.Én általában egy részét vastagabbra vágom,úgy lényegesen puhább,és jobban ízlik a kislánynak.Én viszont a vékonyabbakat szeretem ami kissé ropogósabb,de az sem lesz kemény.
Próbálkoztam többféle sós,sajtos pogikkal,rúdakkal,de nekünk ezek a kedvenceink.Nem hiába,a sok vaj és a túró nagyon-nagyon finommá teszi őket.Remélem nálatok is sikere lesz,ha kipróbálod valamelyiket:)
Megjegyzés küldése