Keddi gyors
Húslevest főzni ráérős szertartás.Keveset nem lehet és nem is érdemes készíteni.Két napig jóízűen megesszük,aztán kedden a maradék lé valamilyen krémlevesben végzi.És a fagyasztóban:hogy olyan heteken is legyen krémleveshez,rizottóhoz mikor nem készül húsleves.
Fehér hagymakrémleves
A megmaradt húslé pillanatok alatt testet-lelket melengető,laktató levessé válik. A vöröshagymától kicsit lágyabb ízű,édeskésebb hagymaféle aktív közreműködésével.
2 főre veszek 5 db közepes fehér hagymát amit felkarikázva olívaolajon puhára párolok.Felöntöm fél liter húsleveslével és forrásig főzöm,majd botmixerrel pürésítem.Két evőkanálnyi creme fraiche-t elkeverek kevés lével,majd a leveshez adom és összeforralom.De bármilyen natúr krémsajt,vagy egy dl tejszínben elkevert egy evőkanálnyi liszttel is szoktam krémleveseket sűríteni a hűtőszekrény tartalmától függően.Levesbetétnek felkockázott füstölt sajtot szórunk bele.
2011. november 22., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
7 megjegyzés:
Guszta, és az ötlet is jó, gondolatban továbbfejlesztettem, én ezt a sajtkészítés után visszamaradt savóval fogom készíteni!
Milyen egyszerű és mégis milyen finom lehet. Én a hagymalevesbe szoktam tenni egy kis fokhagymát is és oregánót, de sajttal még nem próbálkoztam, ezt is ki kell próbálnom!
Hát épp ez a jó a krémlevesekben:egy kevés zöldség,némi tejszín,vagy sajtféle,mindenből amit épp találunk odahaza.Levesbetét meg lehet megmaradt sajt,szikkadt kenyér.
Ti is az épp otthon lévő alapanyagokkal gondoltátok tovább,és ennek én szívből örülök:)))
Deine Rezepte machen sehr hungrig! Liebe Grüsse
Oh,es tut mir leid:)))
Vasárnapi húslevesünket holnapra átlényegítem, köszi!!! :)
Vicuska,nem fogod megbánni:)))
És jól is jön a hagyma mert nyakunkon az infulenza.(ó,most látom,hogy rímel...azt hiszem költő leszek,ha nagy leszek:)))
Megjegyzés küldése