Csiribi-csiribá
Tudok varázsolni...Csak gondolnom kell rá,és bő fél órán belül asztalon a ropogós,friss,finom zsemle.S aki erre megtanított:Duende
Mikor a legutóbbi bejegyzésem megírtam,körülnéztem a kedvelt bloggerjeim konyháiban is.Az utóbbi időszakban erre sajnos ritkán volt időm.S bár én is megsütöttem a sconet,nekem sosem jutott volna eszembe,hogy így továbbgondoljam a receptet.Még szerencse,hogy Duendének viszont igen.
Teljes kiőrlésű zsemlék,fél óra alatt
Kicsit módosítottam a recepten,nálam rozsliszt és korpa is került bele.Frissen ropogós,hihetetlenül finom ízű.Vétek lenne megpakolni felvágottal.Jóféle vaj,néhány friss retek,vagy nyáridőben paprika,paradicsom, és kész is a finom,egészséges,laktató reggeli.
Hozzávalók(12 db-hoz):
30 dkg fehérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg rozsliszt
kis maroknyi búzakorpa(elhagyható)
1 csapott mokkáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só
2 dl kefír
2 dl víz
tetejére szezám-vagy lenmag
A sütőt előmelegítem 180°c-ra.A száraz hozzávalókat elvegyítem,majd a kefírrel és a vízzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok,épp csak annyi ideig,hogy összeálljon.Kis gombócokká formázom,sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom.Tetejüket megspriccelem vízzel és megszórom szezámmaggal.25-30 perc alatt készre sülnek.
2012. május 16., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
10 megjegyzés:
Nagyon helyeskék ;-)
:) Nagyon nagyon guszták lettek! :) Ugye milyen finom? Mi is önmagában esszük, mert annyira jó... Tegnapelőtt kipróbáltam csak szódabikarbónával is (sütőpor nélkül), és ugyanolyan jó. Talán még jobb, mert semmi mellékíze, a sütőport én kicsit kiéreztem belőle. De csak szódabikarbónával semmi mellékíze nincsen, és ugyanúgy feljött, szép lukacsos lett.
Örülök, hogy tetszik! :)
Anazar:)))
Kicsi a bors...picik ugyan,de jóval laktatóbbak mint a bolti zsemlék.
Duende:ez a zsemle tényleg egy csoda.Kezdve ott,hogy úgy indul a recepje,hogy "melegítsd elő a sütőt".Már itt beleszerettem:))
Szerintem azok a jó pékáruk,amelyek önmagában is finomak,élvezhetők.És ez olyan.Legközelebb én is kipróbálom sütőpor nélkül,bár nekem így sem volt zavaró az íze.
Nyáron gyakran vannak ittalvós vendégeink,barátok.Eztán ezt teszem reggelire az asztalra.Alig munka,és sok-sok dícséret-így a legélvezetesebb a sütés,főzés.
Szívből köszönöm Neked ezt a receptet is!
Nagyon szívesen! Épp most ebédeltünk be belőle, most baguette formában sütöttem. Ugyanolyan ropogós volt a héjja, mint a zsemleformának. Le is fotóztam, majd holnap vagy ma este fölteszem a zsömik mellé a képet is, mert nagyon guszta lett így is.
Nekem jobban bejön, mint a kelesztett tészta. Ropogósabb, belül meg napok múlva is puha és finom. És az élesztős tésztákon másnap, harmadnap már nagyon szokott érződni az élesztő-íz. Ez meg csak a finom kenyérízt produkálja. Szóval nekem nagy kedvencem. :)
Jó ötlet bagettnek is:))
Én a rozskenyeret is nagyon szeretem,az tényleg jó,még 5-6 naposan is.Viszont már előző nap be kell kevernem hozzá a kovászt.Aztán dagasztani,keleszteni,sütni.Szóval hosszú folyamat.
Ha nem kóstolom el sem hiszem,hogy ennyi munkával is kikerülhet egy ilyen finom pékáru a sütőből:))
Ugye? :) Úgy csinálhatunk, mint Nigella. Mindenki azt hiszi, agyondolgoztuk magunkat egy ilyen isteni kenyérrel, zsömlével, aztán nem is... :)
Nagyon tetszik a zsemlétek, és milyen egyszerű megcsinálni, feltétlenül ki kell próbálnom!!
Köszi a receptet!
Üdv: Gabi
Deunde:))
Gabi,tényleg elképesztően egyszerű,szívből ajánlom.És örülök Neked:))
Ez nagyon jó recept! Le is mentettem... ;-)
Gabriella:))
Remélem nálatok is sikert arat.
Megjegyzés küldése