Ötcsillagos
A hosszú hétvégén rengetegen kiránduló volt a Szigetközben.S bár évtizedek óta itt élek,mikor kinnt vagyunk a vízparton,vagy a vizen,mindig olyan érzésem van,mintha mi is kirándulók lennénk.
Mert ez a gyönyörű táj minden évszakban,minden nap egy új arcát mutatja.Pedig ismerem a vízre behajló fákat,meg,hogy hol élnek a hódok.Tudom,hol járnak le a rókák és az őzek inni.Orromban van,hogy milyen a víz illata reggel és naplementekor.Láttam már százszor gémet,ahogy ül a fákon,vagy méltóságteljesen repül.Mégis mindig lélegzetelállva csodálom.
Lazacos burgonyasaláta
Imádom az ilyen ételeket.Kevés munka,igazi kulináris élvezet.S egy gyönyörű,nyárvégi nap méltó ebédje.
Hozzávalók(2 főre):
1 csomag natúr,füstölt lazac(nem az olajban eltett)
2 maroknyi apró,(új)burgonya
15-20 szem kapribogyó
fél citrom reszelt héja,és evőkanálnyi leve
15 dkg creme fraiche(helyettesíthető sűrű tejföllel,esetleg mascarponéval)
kevés apróra vágott kapor
teáskanálnyi natúr vagy frissen reszelt torma
só,bors,olívaolaj
A burgonyákat megmosom,sós vízben megfőzöm(nekem volt még a hűtőben korábbról,de a most kaphatókat már érdemesebb megpucolni).Két evőkanálnyi olívaolajban elkeverem a citrom héját ,levét a kapribogyót,kevés sót,borsot.Aztán a lecsepegtetett,forró burgonyát beleforgatom.A creme fraichet elkeverem a tormával.Tányérra szedem a burgonyasalátát,rárakosgatom a lazacot,tetejére pedig a tormás krémet.Végül megszórom kaporral.
2012. augusztus 21., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Tényleg hasonló! :) Isteni lehet lazaccal... :) És már nagyon várom a finom újkrumplit, mert a kedvenc csemegém!
Finom ám:))De úgy sütve,magában is tökéletes lehet.
Én is várom.A tavaszt,a sok friss zöldséget,gyümölcsöt,a színes virágokat a bodító levegőt.Jöhetne már...
Megjegyzés küldése