Kényeztető ebéd
Monoton eső,sötétség,búskomor idő.Ma szinte ki sem dugtuk az orrunk a lakásból,s elmaradt a szokásos vasárnap délelőtti kirándulás.De mivel ezt nem tudhattam,mikor elgondoltam a heti menüt,így mára is egy olyan ételt terveztem,ami a reggeli előkészítést követően ebéd előtt gyorsan elkészül.
Baconba göngyölt szűzérme szilvaraguval
Az illatos szilva,az omlós hús és a ropogósra sült burgonya fejedelmi lakoma,úgyhogy az ünnepi asztalunkon is helyet fog kapni.
Hozzávalók(2 főre):
30-40 dkg szűzpecsenye
6-7 szelet bacon szalonna
fél kg szilva vagy ringló
4-5 szem közepes burgonya
vaj,méz,balzsamecet
só,bors,olaj
A húst hártyáitól megtisztítom,és kétujjnyyi vastag szeletekre vágom.Kézzel kissé ellapogatom,majd minden szelet köré baconszalonnát tekerek s fogpiszkálóval megtűzöm,hogy ne csússzon le.
A gyümölcsöket négybe vágom s megtisztítom a magoktól.A burgonyát szintén megtisztítom s nagyobb darabokra vágom.
Ebéd előtt kb.20 perccel felteszek három serpenyőt melegedni.Az egyikbe a burgonyát teszem,sózom,kevés olajat és vizet öntök rá.Lefedem,s néha megrázogatva hagyom,hogy puhuljon-piruljon.
A másik serpenyőbe kevés vajat és a gyümölcsöt teszem.Csak néhány percig párolom,közben meglocsolom egy evőkanálnyi mézzel,ugyanennyi balzsamecettel és megszórom csipetnyi fahéjjal.
A húst sütés előtt nagyon kicsit sózom(a bacontól is kap némi sós ízt)és borsozom.Jól felhevített serpenyőben mindkét oldalán 2-2 percig sütöm.Néhány percig pihentetem,kiveszem belőlük a fogpiszkálót s azonnal tálalom.
2013. november 3., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
4 megjegyzés:
Tényleg fejedelmi ebédetek volt, simán megállja a helyét ünnepi lakomaként is! :) Nagyon guszta! :)
Ugye?Nem is gondolkodom tovább:))
Amúgy sem szeretek egész nap a konyhában állni,mikor vendéglátók vagyunk.
Remekül néz ki, amennyire ki tudok nézni a fejemből fáradtan és amit látok, nagyon fini lehet, imádjuk a szilvát ilyen formában is...főleg balzsamecettel!
Köszi Gabi:)
A balzsamecet tényleg más dimenzióba emeli a szilvát.
Megjegyzés küldése