Gombhoz a kabát
Tettem-vettem a kertben,és a szinte üres ágyásokból nemcsak a termetével de a finom illatával is magához csalogatott a zsályabokor.Aztán azon gondolkodtam mihez tudnék felhasználni belőle.Mindaddig míg meg nem pillantottam a pincében a sütőtököt.
Sütőtökös gnocchi zsályavajjal
Nem egy tipikus villámebéd.Viszont különleges már a látványa is.Az íze pedig...ismétlés lesz hamarosan.
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
1 tojás
6-8 dkg vaj
só
liszt
kb.20 zsályalevél felaprítva
kékpenészes vagy parmezán sajt
A sütőtököt megmosom,nagyobb darabokra vágom,magjait kikaparom és forró sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.Kicsit hűlni hagyom majd egy tálba kaparom a tökhúst a héjjából.Elkeverek benne egy diónyi vajat,a tojás s egy nagy csipet sót.Mikor teljesen kihűlt a massza,fokozatosan adagolva hozzá lisztet lágy tésztává gyúrom.Lisztezett felületen kissé kinyújtom,tetejét is jól belisztezem,felcsíkozom,majd a csíkokat kockákra vágom.Forró,sós vízben kifőzöm.Közben serpenyőben vajat hevítek,beledobom a zsályát,majd leveszem a tűzről.A kifőtt,lecsepegtetett tésztát ebben a zsályás vajban forgatom meg.Tálaláskor kéksajtot morzsolok rá,vagy parmezánforgácsokkal szórom meg a tetejét,kinek-kinek kedve szerint.
2013. november 11., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Valóban különleges és nagyon-nagyon finom lehet! :) Ki fogom próbálni, nagyon tetszik! :)
Örülök:))
Megjegyzés küldése