2013. november 17., vasárnap
Forralt bor,gyerekeknek is
Potpourri
Az egész nap ködbe borult táj sötétedés után misztikus,furcsa-szép mesevilággá változott.A fák,az udvari bútorok rajzolata láttán szárnyalt a képzeletünk.A kinnt töltött idő után pedig még jobban esett a ropogó tüzet hallgatni,és elkortyolni egy pohár illatozó forralt bort.
Forralt bor,gyerekeknek is
Nemcsak az ízük,de a házat belengő illatuk is csábít arra,hogy hűvős,bágyadt napokon megédesítsék és illatosítsák az estéket.
A hagyományos forralt bor nekem az alpesi hüttékben a legfinomabb,már csak azért is,mert ott tudom,hogy legalább lemozgom a kalóriákat.De módjával itthon is szívesen készítem.
Személyenként 2 dl közepes minőségű száraz vörösbort felteszek melegedni.Minden adaghoz 1 szegfűszeget,kb.2cm-nyi fahéjrudat,2 evőkanál cukrot,leheletnyi őrölt fehérborsot,kardamomot és fél karika narancsot számítok.Az egészet összemelegítem,de forrnia nem szabad.Hagyom egy keveset állni,hogy a fűszerek ízei jól kijöjjenek,s csak azután töltöm átszűrve a poharakba.
S,hogy családunk kicsi tagja se maradjon ki a jóból,neki is jár egy pohárral.Az alkoholmentes változatnál a bort almalével helyettesítem,s kevesebb cukorral,bors hozzáadása nélkül melegítem össze a fűszerekkel.Szerintem így is ugyanolyan finom,csak a bódító hatás marad el.
Címkék:
italok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem, finoman, fűszeresen készíted! :) Jó ötlet az alkoholmentes változat is! :)
Én is szeretem,még alkoholmentesen is:))
Téli estékre fincsi lehet, én is inkább az almaleves változatnál maradnék:)
Megjegyzés küldése