2010. június 7., hétfő

Penne színes raguval

Ember tervez...

Az én jól bevált módszerem főzésre és vásárlásra,hogy minden hétvégén kigondolom és összeírom a következő hét menüsorát.
Figyelembe véve,hogy a munkám és egyéb elfoglaltságaim mellett adott nap mennyi időm jut főzésre,esetleg előző nap kell-e gondoskodnom a másnapi főtt ételről.Ezek után összeírom,hogy mit kell vásárolnom.Hét elején mikor van pár szabad órám végigjárom a boltokat,így rengeteg időt megspórolok,s megúszom a hétvégi tülekedést.Ez alól a piac látogatása kivétel,mivel az hétvégén van,s imádom.
Azért mondjuk akkor sem esnék kétségbe,ha egy hétig nem jutnék boltba,mert van otthon tartalék fagyasztóban,kamrában,pincében.

S hát van olyan is,hogy az élet közbeszól s a laza,főzőcskézős délelött helyett alig marad idő valamit összedobni.
Így sikerült a  fellelhető alapanyagokból a következő tésztaétel is.


Penne színes raguval


Egy nagyobb csirkemellfilét felkockáztam,sóztam,borsoztam majd  vastag aljú serpenyőben olívaolajon mesütöttem.Tányérra szedtem majd ugyanebben a serpenyőben átpírítottam a felszeletelt cukkinit.Ezután visszatettem a húsokat,belereszeltem két gerezd fokhagymát,hozzátettem néhány olajban eltett szárított paradicsomot s kevés tejszínnel felöntöttem.A végén még sóztam,borsoztam,s apróra vágott bazsalikommal ízesítettem.Mindeközben kifőtt a penne tészta is.Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórtam.

2 megjegyzés:

csiperke írta...

Hol lehet ilyen klassz menütáblát beszerezni? A blogodhoz gratulálok, nagyon szeretem a stílusodat és a recepjeid is beváltak nálunk!

Tálaló írta...

Kedves Csiperke!

Pár éve vettem Ausztriában egy dänische bettenlagerben(magyarországi testvére a JYSK)4-5 euro körül.Ezen helyeken,esetleg Kikában érdemes keresni.
Én nagyon szeretem,mert egyébként elég feledékeny vagyok.
Köszönöm,hogy olvasol,és nagyon örülök,ha találsz kedvetekre való recepteket a blogon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.