2010. június 19., szombat

Tárcsán pirult zöldségek

xxxv.vkf -startolok


Többször terveztem,hogy részt veszek a játékban,volt is már olyan téma ami tetszett volna,mégiscsak most debütálok először.Az igaszság az,hogy most még gondolkodnom sem nagyon kellett.Egyrészt mert mi gyakran főzünk a szabadban:enyhe téli napokon a töltött káposztát főzzük bográcsban,így a lakást nem kell napokig szellőztetni.Nyár végén pedig  a télire való lecsó készül kinnt;finomabb s nagyobb adagot készíthetek,mint a legnagyobb fazekamban.Tavasztól aztán szinte minden héten "füstölünk":bográcsgulyást,grill húsokat,pleskavicát,pizzát,nyársakat...a sor végtelen.



Ezt az ételt gyakran készítem,de szabadtűzön most először próbáltam ki.Történt ugyanis,hogy nekiálltunk a "nyári konyhánkban"borjúpörköltet főzni,s előbb elkészült mint hittük.Az aznapra szánt zöldségek és a csirkehús pedig felaprítva várták a hűtőben ,hogy megsüssem őket ebédre.Mivel még volt tűz gondoltam nem serpenyőben,hanem a tárcsán fognak finom falatokká válni.Azt hiszem ha az idő engedi legközelebb is így készítem...




Tárcsán pirult zöldségek,csirkehússal




Hozzávalók:

egy csirkemellfilé
egy közepes padlizsán
két kissebb cukkini
két-három zsenge sárgarépa
néhány gomba
kb.10-15 dkg fagyasztott zöldbab
néhány apró brokkolirózsa(fagyasztott)
szezonban néhány szál zöldspárga
olívaolaj,,só,bors,fűszersó
friss oregano

A húst felkockázom megszórom csirkehús vagy grill fűszerkeverékkel és egy-két órára beteszem a hűtőbe.A padlizsánt felkockázom,a cukkinit  a gombát és a sárgarépát felkarikázom.A tűzforró tárcsa közepére olívaolajat csurgatok és rádobom a csirkekockákat.Átforgatom és kihúzom a szélére,majd ugyanígy járok el a fagyasztott zöldségekkel is,majd legvégül pedig a többi zöldséggel.Összeforgatom az egészet, sózom,s frissen őrölt fehérborsot szórok rá.Mikor megsültek-pirultak tányérra szedem és friss oreganóval megszórom.                  
                                                                            

3 megjegyzés:

Kata írta...

Jaj ez nagyon guszta! imádom a zöldséges husikat.

Tálaló írta...

Köszi Kata!Azt hiszem ez az étel jó alternatíva lehet a csirkenyársak helyett ha több személyre sütünk,vagy nincs idő a pepecselésre.

Vicuska írta...

Nagyon jó ötletnek tartom!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.