2011. január 25., kedd

Dolce vita kehely

Születésnap

Az enyém már elmúlt s szerényen ünnepeltük.Viszont Dolce Vita igazi,nagylányos bulit tart,merthogy ő már 4 éves. Nagy örömömre én is részt vehetek rajta.
S ha már buli,akkor pezsgő dukálna,a baj csak az,hogy mi még kiskorúak lévén nem ihatunk.Mindegy csempésztem az ajándékba némi alkoholt narancslikőr formájában.Csakhogy legyen mivel koccintani.(Talán nem veszik észre anyáink:))
Úgyhogy egészségünkre,s boldog szülinapot Dolce Vita.Vagyis boun compleanno...

Dolce vita kehely


Talán nem haragszol kedves ünnepelt,hogy rólad neveztem el.Ezen formájában ugyanis először készült,kizárólag a te kedvedért.Eredetileg gyömbéres birsalmakompót és katalán-krém kettőse,amit mi nagyon szeretünk.De a napérett narancs és a csokis kávékrém igazi kényeztetés a ködös januárban,s ha lehet még finomabb mint elődje.

Hozzávalók:

4 db szép,húsos narancs
1 fahéjrúd,néhány szegfűszeg
kevés narancslikőr
1 tk.étkezési zselatin
2 adag lefőzött presszókávé
2 db tojássárgája
2 dl tejszín
1 tk.étkezési keményítő
8 dkg kristálycukor
3 kocka étcsokoládé(70%-os)
2 ek.mascarpone
néhány szemeskávé

A narancsokat vastagon  meghámozom,úgy ,hogy a fehér  részektől is megszabadítsam.Majd a gyümölcs húsát szépen kivagdosom a hártyák közül.Hozzárakom a fahéjjat,szegfűszeget,s a kevés narancslében elkevert zselatint.Ezután összemelegítem,majd félreteszem,hagyom kihűlni.Közben elkészítem a kávékrémet.Lefőzök 2 adag presszókávét majd egy edényben öntöm a tejszínnel együtt s összeforralom őket.Közben a tojások sárgáját habosra keverem a cukorral,s végül hozzáadom a keményítőt.A forró kávés tejszínt folyamatos keverés mellett belekeverem,majd lassú tűznél újra forráspontig melegítem.Forrnia nem szabad,mert akkor kicsapódna a tojás.A végén elkeverem benne az étcsokoládé kockákat.Kicsit hűlni hagyom.A narancsból kiveszem a fahéjat és a szegfűszegeket,s belekeverek egy leheletnyi narancslikőrt.Ezt 4 pohárba elosztom,majd a kávékrémet kanalazom rájuk,úgy,hogy a negyede megmaradjon.Ebben 2 kanál mascarponét simára keverek,s úgy teszem a tetejükre.A végén mozsárban apróra tört kávészemekkel díszítem.

5 megjegyzés:

Ritmus írta...

Hát ez nagyon-nagyon jól hangzik! Ki fogom próbálni, az már biztos! Köszi!!

Citromhab írta...

Szia, kérlek nézz be hozzám, találsz ott egy kis meglepit:-)
http://citromhab.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam-ketszer-is.html

Dolce Vita írta...

Nagyon szép! Köszönöm!

Tálaló írta...

Ritmus,szeretettel ajánlom.

Citromhab:bekukkantok,köszi.

Dolce Vita:örülök,hogy tetszik.

Hobbychef írta...

Szia!
Sok szeretettel vár nálam egy díj, nézz be hozzám :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.