2012. március 6., kedd

Tojásos nokedli brokkolirózsákkal

Nyitnikék,nyitnikék

Az első tavaszi napsugarakkal én is új erőre kapok.Már reggelente bemosolyognak az ablakon,s bár odakinnt még hideg van,örömmel szellőztetem néhány pillanatig a lakást.Mert már van valami a levegőben...
Aztán délutánonként kihasználom az időt míg a kislány alszik.Apránként rendbe teszem a kertet,udvart.Igaz ugyan,hogy vele is sokat vagyunk kint,de mellette nincs igazán lehetőség rakodni,eltakarítani a tél nyomait,ágyásokat előkészíteni.S az az egy-másfél óra,amit nyugalomban dolgozgatok a délutáni napsütésben,az igazi kikapcsolódás.Jóleső,örömteli fáradság.

Tojásos nokedli,brokkolirózsákkal

Egyszerű,gyors és fenségesen finom étel a tojásos nokedli.A tavaszi,első fejes saláta legméltóbb társa szerintem.Csakhogy még nincs saláta szezon,ezért brokkolit pároltam mellé.S az én kicsi lánykám az elétett adagját jóízűen mind megette.Az anyukája nagy örömére.



Hozzávalók:

2+4 egész tojás
40 dkg finomliszt
só,olaj
néhány brokkolirózsa

Két tojást kissé felverek,beleteszek egy teáskanál sót,majd a liszt felével csomómentesre keverem.Ezután kb.fél dl vízzel hígítom,és ezután a liszt másik felét is hozzátéve simára keverem.Galuskaszaggatóval,bő,forrásban lévő vízbe szaggatom,általában több részletben.Mikor feljönnek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedem őket.
A 4 tojást kevés sóval felverem és olajozott serpenyőben lágyra sütöm.Ezután összekeverem a kifőtt nokedlivel.
A brokkolit sós,forró vízbe rakom,s néhány percig főzöm,párolom.Csak annyira,hogy a virágok egybe maradjanak.

9 megjegyzés:

duende írta...

Jé, a tojásos nokit teljesen másképp készítjük. :) Én a nokedlire öntöm rá a nyers tojást.

De irigyellek a kiskertért. Én is szívesen gyomlálgatnék, ültetnék benne ha lenne.

Tálaló írta...

:)),szerintem úgy is imádnám.

Tényleg kicsi,4 db néhány négyzetméteres "parcella".De dolgozom egy ötödiken.Mert a fű nem nekem való.Több vele a gond mint egy veteményessel.És hát megenni sem nagyon szoktuk:))Bezzeg a frissen szedett paradicsomot,málnát,epret...

Amúgy nekem is nagy álmom teljesült,mikor ide költöztünk mert sok éven át társasházban laktunk.Bár ott a hatalmas,napos erkélyen is futott a bab,érett a paradicsom.

Éva írta...

De jók az ilyen egyszerű, finom ételek!

Tálaló írta...

Egyetértek:))
A hagyományos,egyszerű ételeknek nincs párjuk.

duende írta...

Ne is mondd... Ki tud akasztani ez a mostani kert-módi. Szép ződ gyep. Ja. :)) Én a buja, mindenféle gyümölcsöt és zöldséget és virágokat és fákat növelő, pompázatos paradicsomi kerteknek vagyok híve. Kis lugasokkal, titkos kis zugokkal, kis szentéllyel a kert tündéreinek és egyéb lényeinek, kispaddal, ahol olvasni lehet és ha mége gy csobogó is van a kertben, az már maga a csoda. Kis kirbegurba lekövezett utacskák... Ó, elképzelni nagyon tudom. :)

Tálaló írta...

És azoknak a szép zöld gyepeknek már csak a trágyázása is egy vagyonba kerül.Olcsóbban jönne ki,ha veteményesnek használnák és felvennének egy bácsit kapálgatni...
A környékünkön is vannak ilyen "ápolt"udvarok.A gyerek se mehet a fűre,mert legyúrja!
Az én gyerekkorom gyümölcsfák árnyékában,sok zöldséget termő udvarokban telt.Nagyszülőknél és otthon.Imádtam a frissen szedett borsót,meg a bokorról,fáról frissen "lelegelt"gyümölcsöt.Most ebből kaptam vissza egy keveset.

Amúgy én is a buja,kis lugasokkal,pici ösvényekkel tarkított kerteket szeretem.
Most épp a borostyán alól kukucskálnak ki a tavasz első virágai:))

És emlékszel,volt egy olyan bejegyzésed,hogy:a kapálás elhozza a világbékét.Van benne valami...

duende írta...

:)) Én is ilyen kertekre emlékszem. :)

Vicuska írta...

Nemrég készítettem én is tojásos nokedlit, igaz, brokkoli menteset :) Nyersen ütöm a tojásokat a nokedlire, mint duende.

Tálaló írta...

Érdekes,hogy én idáig nem is hallottam így elkészíteni,ahogy ti írjátok.
Legközelebb kipróbálom eképp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.