2012. március 21., szerda

Zöldséges csirkenyársak

Szép nap

Napsütésre ébredni,vígan csiripelő kismadarakat hallgatni.Friss tavaszi illatokat szippantani,nézni,ahogy az első kis virágok kikukucskálnak a földből.Gyönyörű,mesébe illő az idei március.
Vasárnap a szép idő örömére beizzítottuk a kerti konyhánkat,nevezetesen a grillsütőt.Készült benne előző nap bepácolt tarja,zöldséges csirkenyársak és grill lepény.S volt mellé sopszka saláta,ajvár meg jól behűtött sör.És nyugodt,ráérős ebéd a teraszon.


Zöldséges csirkenyársak


Nagyobb serpenyőben,vagy elektromos grillsütőben is készült már,és úgy is nagyon finom.De faszénen sütve a legízletesebb.



Hozzávalók(kb.16 nyárshoz):

egy egész csirkemellfilé
2 kicsi grillkolbász
4-5 közepes gomba
4-5 kicsi lilahagyma
fél cukkini
kis csomag(250 g-os)bacon szalonna
fapálcikák

Mindent falatnyi kockákra vágok,és váltakozva felrakosgatom a fapálcikákra.Ügyelve,hogy mindenből kerüljön legalább két-két kocka minden nyársra.Bacont pedig minden kocka közé teszek,amitől szaftos és ízes lesz minden zöldség-és húsfalatka.Épp ezért sózni nem szoktam.Faszén parázsán forgatva,minden oldalán szép színűre sütjük. 

10 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon guszta, most hogy itt van a tavasz nekem is kedvem lett kint sütögetni :)

duende írta...

Nagyon csábító! :) Szeretem a rablónyársat, talán a kedvenc grillételem mind között.
Mi is sütögettünk a hétvégén, hugoméknál a kertben. Begyújtották a kemencét és pizzát, meg kenyeret, meg főtt-füstölt csülköt sütöttünk krumplival.
Életem legjobb pizzáját ehettem a hétvégén. Csúcs volt, isteni! Kell nekem egy kemence... :))

Éva írta...

Már olvasni is jó mindenről...:-)

Tálaló írta...

Jutka,remélem sok derűs napunk lesz tavasszal:))

Duende:
Ó,kemencét én is nagyon szeretnék,már sok éve.Ki is néztem milyen lenne...
Pont ugyanezeket sütném benne én is:))Meg talán megpróbálnék aszalni benne.
Abból a pizzából gondolom nem maradt egy morzsányi sem,szegény blogbarátnédnak:))

Éva,örülök.
Engem az ilyen napok töltenek fel.Sőt...szerintem fiatalítanak is:))

Vicuska írta...

Beindult a grillsütős szezon, jót tesz testnek, léleknek :) Kemencére én is vágyom!!!

duende írta...

Akkor szurkolok neked, hogy minél előbb megvalósulhasson az álmod! :)
Hát sajnos nem.... Majd legközelebb küldök fénypostával. :)

N.D. írta...

Húha üzleti lehetőséget szimatolok: mobil kemencémet (már ha lenne)hétvégére bérbeadnám családoknak,romantikus vacsorákra -kizárólag a férfi sütöget és szép szóval főzi meg az asszonykáját- és egyéb alkalmakra. Kedvezményes díjak, kizárólag gasztrobloggal rendelkezőknek!!! "Bence" jeligére :)))

Tálaló írta...

Így van Vicuska,testnek,léleknek:))

Köszönöm Duende:))Addig meg marad a várakozás öröme.
Várom a postát:))

N.D.:szólok az uramnak.Ő tud sütögetni,nekem meg van gasztroblogom.Minden együtt van az üzlethez:))

Egyébként láttunk Szegeden a Dóm-téri karácsonyi vásárban mobil kemencét.És tetszett is:))

Gabriella írta...

Ez nagyon fincsi! Lassan Mi is elkezdjük a kint sütést-főzést (persze a saját kemence egyelőre csak álom:)), most még csak bogrács és hasonlók. :))

Tálaló írta...

Gabriella:kemencebérlés N.D.-től?

Bográcsozni mi télen is szoktunk.A töltött káposztát mindig abban készítjük,így nem szagoljuk három napig a lakásban.Aztán fagyasztok le belőle,ezzel egy-két sűrű napon is meg van oldva az ebéd.

Persze jó időben sokkal élvezetesebb a kinnti főzőcske.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.