2012. április 25., szerda

Fűszeres feta sopszka-vagy zöldsalátához

Együtt,egymásért


Itt vagyok,itt vagyok.Nem vesztem el...
S bár a családomról a kieső időben is gondoskodtam az írásra nem jutott időm.S hát új ételeket sem nagyon próbálgattam,biztosra mentem.
Sok dolgunk volt,de a nehezén túl vagyunk.
Az ilyen húzosabb időszakokban érzem csak igazán,hogy mennyire fontos az összetartás.Hogy a csónakunkat egyfelé evezzük,mert csak így haladunk.Legyen ez egy kis család,egy közösség vagy akár egy ország.Mert ha mindenki más irányba evez,az nem visz előre.Mi sok év alatt szoktunk annyira össze a férjemmel,hogy már megy a dolog.Rengeteg vita előzte meg,míg lett elég bölcsesség bennünk és rájöttünk hogy csak együtt,egymást segítve lehet és érdemes az utunkat járni.
A múlt hétvégére átvette a fakanalat.Vagy inkább a húscsipeszt.Hogy végre utolérjem magam a háztartási teendőimmel.Grillen sütött tarját,csirkemellet meg lepényeket.Igaz a húst én pácoltam be előző nap,de az öt perc.A lepényekhez szintén néhány perc alatt  lehet bekeverni a tésztát.És hát a salátával sem sokat vacakoltam.A munka nehezét a férjem végezte.


Fűszeres feta zöld-vagy sopszkasalátához




Vettem több,nagy ,kék dobozos fetasajtot akcióban még az év elején.Én csak ezt a fajtát szeretem,mert nem annyira kemény,inkább kissé krémes állagú.Viszont volt már üveges fetám is,azt meg azért szerettem mert a hozzáadott fűszerek még finomabbá tették a salátákat.Nos mivel a nagy dobozos sajt egy evésre nem fogyott el,én is üvegbe raktam.Tettem hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot,szárított oreganot,bazsalikomot és frissen őrölt borsot.Felöntöttem olívaolajjal,hogy teljesen ellepje.Majd legközelebb ebből a sajtból tettem a salátára,és ezzel a finom,ízesített olívaolajjal locsoltam meg.
Most ott tartok,hogy az egész doboz sajtot üvegekbe teszem,nem csak a maradékot.És mindig van a hűtőben...

6 megjegyzés:

N.D. írta...

mennyire jó lehet ez! Nyami! :)

Tálaló írta...

Úgy,úgy:)))

duende írta...

Én is épp ma vettem fetát, és szoktam így pácolni is. Pl. minden nyaralás előtt, hogy el tudjuk vinni a Balcsira - salátába, csak úgy paprikával-paradicsommal-lilahagymával. Imádom a fetát egyébként, annyi mindenhez jó és nagyon finom sós, krémes. :)

Már azt hittem, egészen eltűnsz... De szerencsére azért nem. :)

Tálaló írta...

Én is nagyon szeretem,még magában is:))
Bár a kép kedvéért csak később kevertem össze a salival,de mindig jól összeforgatom,hogy szétmenjen és bevonja a zöldségeket a sajt.És pont ezért szeretem,ha krémes,lágy.

Nem fogok eltűnni,nincs olyan "szerencsétek":)))

Gabriella írta...

Gratulálok a férjedhez! Amit a bevezető sorokban írtál, nagyon tetszett, hasonlóképpen gondolom én is, gondolkodunk mi is a férjemmel.

Hmmm... de jól jönne most ez a saláta! :)

Tálaló írta...

Hát...amint írtam sok év alatt sikerült eljutnunk idáig.
Most mindenki azt teszi amihez ért...ha kell össze is porszívóz,cserébe én elintézem a levelezését,vagy a papírmunkát mert neki az egy örökkévalóság lenne.

Szerintem ha ilyen melegek lesznek nálunk is gyakran lesz ez a köret:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.