2012. július 13., péntek

Spagetti carbonara

Nyári konyha

Hazaérve a nyaralásból itthon sem kezdtem bele nagyobb főzésekbe.Nem szerettem volna a sütővel,tűzhellyel az elviselhetetlenségig melegíteni a lakást.Meg tomboló kánikulában úgyis a víz meg a jól behűtött dinnye a fő szükségletünk.Azért készültek gyümölcslevesek,nyersen turmixolva,vagy meggyleves főzve.Főételnek pedig salátafélék,gyors tésztaételek.
Most viszont 15°c van és szakad az eső.Úgyhogy már kel a kenyérnek való tészta,és ha már úgyis beizzítom a sütőt(remélem nem duzzog,már lassan egy hónapja hanyagolom) a kenyér után papadokit is sütök vacsorára.

Spagetti carbonara

Ehhez az ételhez szinte minden háztartásban akad hozzávaló.S ha ez így van,negyed óra múlva tálalhatjuk.Nagyon gyors,nagyon finom.Ki mondta,hogy a főzés bonyolult,időigényes munka?



Hozzávalók:(2 főre)
 
maroknyi,apróra kockázott,füstölt,húsos szalonna
25-30 dkg spagetti
2 egész tojás
2 gerezd fokhagyma(az eredetiben nincs ugyan,de szerintem nagyon jó bele)
reszelt parmezán kb.3-4 dkg
só,bors,olívaolaj

A tésztát lobogó,sós vízbe teszem.Míg megfő elkészítem a mártást.A szalonnát(vagy zsírosabb parasztsonkát)egy nagyobb serpenyőben olívaolajon elkezdem pirítani.A tojásokba belekeverem a parmezánt,frissen őrölt fehérborssal fűszerezem.A pirított szalonnára dobom a reszelt fokhagymagerezdeket és elzárom alatta a gázt.Mikor a tészta megfőtt spagettiszedő kanállal átteszem a szalonnára.Nem csepegtetem le,mert úgyis kell,hogy maradjon alatta a tészta főzővizéből.A tojásos keveréket a tésztára öntöm,és alaposan átkevergetem.Így nem fog a tojás becsomósodni,hanem krémesen vonja be a tésztát.Kevés parmezánnal megszórva,azonnal fogyasztandó.

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Gratula. Te nem tettél rá tejszínt, mint a legtöbben kis hazánkban.

Tálaló írta...

Köszönöm.Hát igen,sokan tejszínesen ismerik.Csakhogy az akkor már nem is carbonara.

Egyszer a férjem rá is fázott.Egy itthoni olasz(??)étteremben kért,és tejszínesen hozták.Ő viszont nem szereti a tejszínes szószokat.A pincér meg azt nem szerette,hogy reklamáltunk.Azóta csak itthon eszünk carbonarat.

Gabriella írta...

Nagyon tetszik a nyári konyha cím. :)) Az étel is klassz, le is mentettem, kellenek nekem az ilyen "rövid" ételek!! :P

Tálaló írta...

Gabriella::)))

Te is sok időt töltesz a konyhában,és az ilyen ételekkel lehet egy lazítós napot betervezni.
Én is szívesen főzök,de a legnagyobb kedvenceim mégis az ilyen alig munka,mégis finom ételek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.