2012. november 6., kedd

Hússaláta

Maradék

Jó másfél évtizede napi rendszerességgel főzök.Ezért már volt időm kitapasztalni miből mennyi fogy.Meg is szokta jegyezni a férjem,hogy mindig épp annyi étel van a tányérján amennyi jól esik neki,s jól lakik vele.Persze ha vendégek jönnek mindig rátartással főzök.De a mi étvágyunkat ismerem,így a hétköznapokban maradék szinte soha nincs.
Úgyhogy nálam a következő salátához szükséges "maradék sülthús"előre tervezett többlet.

Hússaláta

Ha vasárnap csirkét vagy sertést sütök mindig másfél adagnyit készítek.Mert másnap jól jön valamilyen főzelékre feltétnek,vagy hússalátának.



Hozzávalók:

kb.20 dkg sülthús
2 közepes burgonya
1 nagyobb alma
2 csemege uborka
1 db főtt tojás
majonéz(egy tojássárgájából,vagy 2 evőkanálnyi)
1-1,5 dl tejföl
só,bors,mustár,kevés cukor

Felcsíkozom a húst,a főtt burgonyát,az almát,a tojást és az uborkát.Egy tojássárgájából majonézt készítek,elkeverem a tejföllel,mustárral,majd kevés sót,borsot,és porcukrot is alaposan elkeverek benne.A mártást a felcsíkozott hozzávalókra öntöm,és óvatosan összeforgatom velük.Legalább egy napig hűtőben pihentetem,hogy az ízek összeérjenek.Önmagában vagy kevés pirított kenyérrel ebédre is remek,mondjuk elvinni a munkába.De vacsorára is szívesen esszük.

3 megjegyzés:

duende írta...

Imádom. És én is így szoktam: maradékhasznosítás és milyen jó... :)

kolozsgabi írta...

Nálunk mindig van maradék, mivel kicsi (185 magas) fiam kiszámíthatatlan az evésben...de a saláta remek ötlet, köszi, vittem.

Tálaló írta...

Duende:))
Jó ám.

Gabi,az én kicsi(épp egy méterrel alacsonyabb)lánykám is nagyon kiszámíthatalan,de rá amúgy is csak "morzsákkal"számolok:))

Szóval tényleg klassz recept ha gyakran marad hús az ebédből.Így elkészítve nem is tűnik "maradéknak".
Mi nagyon szeretjük,remélem nektek ízleni fog,ha elkészíted:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.