Nincs mit hozzáfűzni.Tökéletes.Még a hűvősre forduló idő sem annyira nyomasztó,mikor beleharapok a ress fejessalátába,az omlós csirkehúsba és a petrezselyemtől illatozó újkrumpliba.
Omlós,szaftos grill csirke
Ismerőstől vesszük a csirkét.Néhány havonta felnevel egy nagyobb mennyiséget,és akkor telerakjuk a fagyasztót.Általában feldarabolva,de ha elég hely van,akkor egészben is elteszek néhányat.Ezt az egyet arra tartogattam,mikor megjelenik a fejessaláta.
Hozzávalók:
1 kisebb méretű házi csirke
kb.8-10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fél citrom
só
A csirkét átmosom,lecsepegtetem.A melle résznél megemelem a bőrt,és a hús meg a bőr közé vajdarabkákat rakok.A maradék vajjal pedig kívülről kenem meg a csirkét.Ezután sózom,a hasüregbe pedig beteszem a fél citromot és a megtisztított fokhagymagerezdeket.A lábait pedig összekötözöm.
Sütőtálba teszem és jól befedem alufóliával .180°c-os sütőben bő fél órát sütöm.Ekkor leveszem róla a fóliát,a sütőt grillfokozatra állítom és többször átforgatva,meg meglocsolva a szaftjával sütöm(kb.újabb fél óráig) minden oldalán szép pirosra.A szaftját átszűröm egy kislábasba és kevés lisztet szórva rá besűrítem,s a csirke mellé tálalom.
Sokáig csak töltve készítettem az egész csirkét,mert így grillezve mindig száraz volt.Duendenél olvastam,hogy vajjal kell megkenni,és így tényleg nagyon szaftos lesz,még a mellerésze is.Lehet tovább fűszerezni,de a sótól,meg a kevés fokhagymától is nagyon ízletes lesz,ha jó minőségű a csirke.De ezt az ételt amúgy is csak finom ízű,kisebb(1,5 kg körüli)házi csirkéből érdemes készíteni.
Míg én fényképeztem a kislányom minőségellenőrzést tartott:)) |
4 megjegyzés:
Kedvencem(ünk), grillcsirke, petrezselymes krumpli, saláta!:-)
Nagyon guszta, ki fogom próbálni vajjal!:-)
Most már nekünk is:)
A fennt említett okokból eddig nem szerettük.
Nem bánod meg,meghálálja,ha vajjal kényezteted:))
Hát ez igazán fincsi:) alig várom, hogy legyen újkrumpli, petrezselymesen, s csirkével, mennyei:)
Úgy,úgy.Mennyei:))
Megjegyzés küldése