2013. november 11., hétfő

Sütőtökös gnocchi zsályavajjal

Gombhoz a kabát

Tettem-vettem a kertben,és a szinte üres ágyásokból nemcsak a termetével de a finom illatával is magához csalogatott a zsályabokor.Aztán azon gondolkodtam mihez tudnék felhasználni belőle.Mindaddig míg meg nem pillantottam a pincében a sütőtököt.


Sütőtökös gnocchi zsályavajjal

Nem egy tipikus villámebéd.Viszont különleges már a látványa is.Az íze pedig...ismétlés lesz hamarosan.


Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
1 tojás
6-8 dkg vaj

liszt
kb.20 zsályalevél felaprítva
kékpenészes vagy parmezán sajt

A sütőtököt megmosom,nagyobb darabokra vágom,magjait kikaparom és forró sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.Kicsit hűlni hagyom majd egy tálba kaparom a tökhúst a héjjából.Elkeverek benne egy diónyi vajat,a tojás s egy nagy csipet sót.Mikor teljesen kihűlt a massza,fokozatosan adagolva hozzá lisztet lágy tésztává gyúrom.Lisztezett felületen kissé kinyújtom,tetejét is jól belisztezem,felcsíkozom,majd a csíkokat kockákra vágom.Forró,sós vízben kifőzöm.Közben serpenyőben vajat hevítek,beledobom a zsályát,majd leveszem a tűzről.A kifőtt,lecsepegtetett tésztát ebben a zsályás vajban forgatom meg.Tálaláskor kéksajtot morzsolok rá,vagy parmezánforgácsokkal szórom meg a tetejét,kinek-kinek kedve szerint.





2 megjegyzés:

Hankka írta...

Valóban különleges és nagyon-nagyon finom lehet! :) Ki fogom próbálni, nagyon tetszik! :)

Tálaló írta...

Örülök:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.