2014. január 28., kedd

Céklakrémleves

A téli rosszkedv ellenszere

Felénk se szépséges hólepel,se napsütés.Csak szürke,kopár,álmos idő.Napok óta.

Céklakrémleves

Decemberben kaptunk egy nagy táska céklát ,de nem csináltam meg mind salátának,mert szeretjük köretnek és sütve,balzsamecetesen.
És most már levesnek is.Az íze finom,és egészséges meg szezonális.Na és a színe...ebben a kopár,szürke télben vidámságot,tavaszt varázsol az asztalra.


Hozzávalók(2 adag):

2 kisebb kerek cékla
1 kicsi fehér(vagy vörös)hagyma
1 kicsi burgonya
olívaolaj,só,bors
1 dl natur joghurt
méz,pár csepp citromlé

tetejére:sűrű tejfölben elkevert reszelt torma,1-1 főtt tojás

A hagymát apróbbra a céklát nagyobb kockákra vágom.Olívaolajon dinsztelem őket néhány percig,majd hozzáteszem a felvágott burgonyát,sózom,borsozom,kevés mézet csurgatok bele,és felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Fedő alatt főzöm,míg a cékla kicsit roppanósan,de puha lesz.Összeturmixolom,visszateszem a tűzre és a kevés levessel elkevert joghurtot belekeverem.Kóstolom,ha savanykásabb ízűre szeretném pár csepp citromlét keverek hozzá,s ha szükséges utánaízesítek sóval,mézzel.
Tálaláskor tetejére teszek egy-egy kanál tormás tejfölt,és a félbevágott főtt tojást.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Gyönyörűséges a színe és nagyon finom is lehet! :) Mi nem győzzük seperni a havat, Csenge pedig imádja, nagyon élvezi a csúszkálást, hógolyózást, szánkózást, még hóangyalt is csináltunk! :)

Tálaló írta...

Ugye?És ez nem photoshop(nem is tudom használni):)

De jó nektek:)))Bár itt is esett,de még hógolyózáshoz is kevés.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.