Melegítő krémlevesek
Finomak,krémesek,mégis könnyűek.A lelket is melegítik ilyen zord napokon mint a mastaniak.Ráadásul gyorsan elkészíthetők,zöldség szinte mindig van nálunk itthon valamelyikhez.Nem kell hozzá tejszín,keményítő vagy liszt;a burgonya krémesebbé tesz,és sűrít bármilyen krémlevest.Igyekszem húsleves maradékot felhasználni,ha ez nincs és időm sincs alaplevet készíteni én bizony használok húsleveskockát.Ausztriában szoktam venni Maggit,össze sem lehet hasonlítani az itthon kaphatókkal.Ez egy kompromisszum.Mi minden nap igényeljük a levest,de van,hogy az idő korlátokat szab.
Brokkolikrémleves
Egy közepes fej brokkoli rózsáit megmosom.Apróra kockázom egy kisebb burgonyát.Együtt puhulnak,annyi húsleveslében,ami épphogy ellepi őket.Ezután merülőmixerrel pürésítem,és felengedem húsleveslével a kellő sűrűségűre.Kevés frissen őrölt borssal,frissen reszelt szerecsendióval és kiflikarikákkal vagy croutonnal megszórva tálalom.Két adag lesz belőle.
Zellerkrémleves
Kell hozzá egy közepes zellergumó,egy kisebb burgonya hámozva,felkockázva és egy kicsi fej vöröshagyma apróra vágva.Ezeket együtt puhára párolom annyi húsleveslében ami épphogy ellepi.Pürésítem,felengedem még húslevessel,sózom,borsozom.Száraz serpenyőben pirított tökmaggal megszórva tálalom.Két adag lesz belőle.
2010. január 31., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése