2010. április 11., vasárnap

Sült zöldségrőzse

Sült zöldségrőzse


Idén(tanulva korábbi évek hibájából)nem sütöttem-főztem ész nélkül az ünnepekre.Így is jókat ettünk,csak mértékkél.Persze a húsvéti sonka nem maradhat el;napokig ezt reggelizzük,mennyeien finom friss retekkel,tormával tojással.S ez az egyik étel melyet frissen sütött házi fehérkenyérrel eszünk.A másik a karácsonyi halászlé.Az év többi napján teljes kiőrlésű lisztből sütök kenyeret.
Szóval azért így is ettünk elég húst,s ezek után a  héten jobban csúsztak a zöldségételek.S hát a tavasz illata is itt van a levegőben,ezért egyre több könnyű,kímélő ételt készítek.

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű:
          cukkini
          padlizsán
          gomba
          sárgarépa
só,bors,olívaolaj,kakukkfű
francia camembert sajt

A megtisztított zöldségeket hosszú,vékony hasábokra szeletelem.Vasserpenyőben olívaolajon hirtelen roppanósra pírítom,sózóm,borsozom majd friss kakukkfűvel megszórom.A camembert sajtot kereszben kettévágom.A fél sajtot kérgével lefelé  tányérra rakom s ráhalmozom a zöldségeket,melyek a sajt lágy részét így kicsit megolvasztják.Önálló ételként vagy grill húsok köreteként ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.