Mikor nem süt már a nap...
akkor kellenek a szép,meleg színek a tányérunkra.Hogy testünket,lelkünket átmelegítsék.
Így ősszel megváltoznak a zöldségesstandok színei.A paprikák már narancs és piros színben pompáznak.Megjelenik a sütőtök a maga vidám,meleg sárgájával.Mintha csak a Napot akarná a tányérunkra varázsolni.Minden izzó színben tündököl.
Én a ruhatáramban is nagyon szeretem az őszi,meleg színeket.A pihe-puha anyagokból készült kardigánok,vállkendők ölelésében még a szürke napokat is könnyebb elviselni.
Paprikakrémleves
Gyönyörű a színe,isteni az íze.Melegség járja át testünket,lelkünket miközben ráérősen bekanalazzuk.
Hozzávalók(2 főre):
4-5 db kápia paprika
1 kis fej vöröshagyma
6 dl zöldség-vagy húsleveslé
1 nagyobb evőkanál natúr krémsajt
olívaolaj
só,bors
1 szelet kenyér,friss v.szárított oregano,kakukkfű
A paprikákat sütőbe teszem és grill fokozaton addig sütöm,míg minden oldaluk megsül.Ezt a műveletet gázrózsa lángja felett is el lehet végezni,ha villára húzzuk őket egyesével.Mikor kihűltek lehúzom a héjjukat,magházukat kiveszem és feldarabolom őket.A vöröshagymát apróra vágom és olívaolajon megdinsztelem.Belerakom a paprikacsíkokat,felengedem a zöldséglével,borsozom és lassú tűzön 15-20 percig főzöm.Ezután botmixerrel pürésítem,belekeverem a sajtot és átforralom.Utánaízesítek sóval,borssal.Kockákra vágott rozskenyeret olívaolajon 1-1 oreganó-és kakukkfűág társaságában megpirítok.Tálaláskor a pirított kenyérkockákat a levesbe szórom.
2011. október 6., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
4 megjegyzés:
Hmmm... csodás. A tányér is. :) Tényleg olyan nagyon melegséges, otthonos, őszies.
Duende,köszönöm:))))
A fagyasztóban várják a parázson sütött paprikák a megfelelő receptet... Kösz!
Igazán nincs mit kedves Seafalcon!
Főleg,mert te is adtál nekem egy nagyon jó tippet:legközelebb ha kinnt sütögetünk én is előre "dolgozok".
Megjegyzés küldése