2012. május 2., szerda

Joghurtban érlelt csirkesteak,mángoldos,juhtúrós palacsintával

Ki mint vet...

Nos én vetettem.Még valamikor tavaly pár mángold magot.Aztán nem lett belőlük semmi.Idén viszont az első,ami kibújt az néhány mángold levélke volt.Melyek mostanra hatalmassá nőttek.Igaz rájuk jár néha egy-egy csiga,de így is sikerült két lapulevél nagyságű,teljesen ép levelet felhasználnom a következő ételhez.Korábban már ettem hasonlót,és nagyon ízlett.Épp ezért idén tavasszal is elszórtam néhány,színes szárú mángold magot.Remélem nem kell rájuk jövő évig várnom.

Joghurtban érlelt csirkesteak,mángoldos,juhtúrós palacsintával


Tartalmas,mégis könnyű,a mángoldtól friss ízű étel.Nagyon jól esett a nyáriasan meleg tavaszi napon.A felvezetője pedig mi más lehetett volna mint egy finom meggyleves.Ez volt az idei első gyümölcsleves,igaz tavalyi,fagyasztóban lapuló meggyszemekből.



Hozzávalók:

1 egész csirkemellfilé
4 dl natúr joghurt
20 dkg juhtúró
2 ek.tejföl
2 nagy levél mángold,a szárával együtt
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg liszt
kb.3 dl tej
étolaj
só,bors,cukor

A csirkemelleket felszeletelem.a joghurban elkeverek 2 gerezd zúzott fokhagymát és kevés frissen őrölt borsot.Rétegezve lerakom a húsokat a joghurttal,lefedem és egy napig a hűtőben érlelem.
A tojásból,lisztből,tejből kevés sóval és cukorral palacsintatésztát keverek és megsütögetem.
A mángoldot a szárával együtt összevágom és kevés olajon kicsit megdinsztelem.Közben belenyomok egy gerezd fokhagymát.A juhtúrót villával kissé össztöröm,elkeverem benne a tejfölt és hozzákeverem a mángoldot.Ha szükséges sózom,borsozom.
A hússzeleteket kiveszem a joghurtból,sózom,borsozom és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukon szép színűre sütöm.
A juhtúrós krémmel megtöltöm a palacsintákat,és hússzeleteket mellérakva tálalom.
A mángold friss spenótlevelekkel helyettesíthető,a végeredmény akkor is  finom lesz.

2 megjegyzés:

duende írta...

Hű, nagyon-nagyon izgalmas étel! A palacsinta is, a csirkemell is és együtt is a kettő. Szuper. :)

Én is nagyon szeretem a mángoldot. Alapjában kedvelem a keserű ízt, bármit, amiben van egy kevés kesernyésség. Tonic, citrom-narancs fehér héjrésze, stb... Szerencsére a piacon a Pistagazdánál szokott lenni vödörszámra mángold, sokszor veszek belőle. Nagyon guszta kis tekercseket is lehet csinálni velük, amolyan szusi-utánzatokat. :)

Tálaló írta...

Duende:))
Étteremben ettem egyszer,és alig vártam,hogy megnőjön a mángoldom.Mert én a piacon még sosem találkoztam vele.Amúgy szerintem lesz még ilyen palacsinta hús nélkül is,mert simán elmegy főételnek.


Én is szeretem a keserű ízeket,és én is megeszem a citrusfélék fehér részét:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.