2012. október 22., hétfő

Azért vannak a jóbarátok...

Azért vannak a jóbarátok...

Kéz a kézben körbeálltuk az ifjú párt.A zenekar belekezdett a dalba,mi pedig egy emberként énekeltük velük.Családtagok,a fiatalok barátai és a mindig mosolygós lány szüleinek baráti társasága.
Mi ez utóbbihoz tartozunk.És én nagyon hálás vagyok a sorsnak,hogy a saját barátaim után,a férjem révén egy ilyen társaságba csöppenhettem.A velük töltött idő mindig szórakoztató,emlékezetes,örömteli.Legyen szó nyaralásról,telelésről,buliról,vagy egy hétköznapi találkozásról.
Nálam átlag egy évtizeddel idősebb a legtöbbjük.Némelyiküknek felnőtt,vagy a felnőtté válás kapujában lévő gyermekük van.S én tisztelettel nézem,s próbálok tanulni tőlük miként lehet értékes,tisztelettudó,tanult embert nevelni a mai kusza világban a  gyerekekből.Mert lehet.S szerintem ennek az igazi titka az összetartó család és a szülők példamutatása.
A most férjhez ment lánynak a szülei pedig igazi példaképek számomra.Három gyereket neveltek.A nagyobbak lányok,a legkisebb pedig fiú.Aki gyönyörű,egészséges kisgyerekből egy tragikus baleset kapcsán lett sérültté.A külvilág számára.Mert a szülei,a testvérei és mi is olyannak szeretjük amilyen.Az unokaöcsém is őt imádta,mikor együtt voltunk síelni.A kislányom pedig az ő nevét mondogatta,őt kereste a legtöbbet a szemével az esküvőn és a másnapi morzsapartin.
Számomra pedig ő szimbolizálja az elfogadást,az összetartozást és a végtelen szeretetet.Mert a szülei nem arra pazarolták az energiájukat,hogy felelősöket keressenek,vagy ,hogy egymást hibáztassák.Inkább kellemes légkört,szeretetet teremtettek a gyerekek köré.
S ma amikor már két unoka is része a családnak,igazi gyerekbirodalmat varázsoltak az egykori lányszobából.Eddig egy fogadott fiúk-vőjük-volt,mostantól már kettő lesz.Kisebbik lányuk sokat volt távol,több országban dolgozott.S amerikai férje lévén akár egy más kontinensen is élhetne.De az igazi,meleg fészek úgy tűnik hazahívta a családalapítás küszöbén.
Nekem,aki csonka családban nőtt fel,óriási élmény látni a befogadást és elfogadást,az állandó jövés- menést,hangzavart,a tucatnyi terítéket az asztalon,ami náluk természetes és mindennapos.
Örülök,hogy a barátainknak tudhatjuk őket,s a többieket.Meg,hogy ebben a mindnyájunk számára nehezülő,hektikus világban is megmaradt köztünk az összetartás és a szeretet.

"Azért vannak a jóbarátok,
Hogy a rég elvesztett álmot,
Visszahozzák néked majd egy szép napon"

Köszönöm,hogy visszaadtátok a családról,a világról elképzelt ábrándjaimat.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

I enjoy looking through an article that can make men and women think.
Also, many thanks for allowing me to comment!

Here is my page; natural cellulite treatment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.