2013. június 13., csütörtök

Eperkrémleves tejszíngomóccal

Ha végre itt a nyár...

...akkor jól jön egy zamatos,jéghideg leves.És mivel várható,hogy lesznek még meleg napok és máskor is szeretnék gyorsan finomságot varázsolni az asztalra,így rengeteg doboznyi epervelőt tettem a fagyasztóba.Mert végre süt a nap és érik az eper bőséggel.

Eperkrémleves tejszíngombóccal

Hétvégére gyönyörű nyári időt jósolnak,úgyhogy szívből ajánlom mindenkinek,aki nem szeretne sok időt tölteni a konyhában.Nálunk vasárnap is ez lesz a felvezető a grillen sült húsok és sopszka-saláta előtt.



Friss eperből személyenként egy jó nagy maroknyit megtisztítok és turmixgépbe dobom.Hozzáteszek néhány jégkockát, fél dl-nyi tejszínt az eper édességétől függően cukrot és késhegynyi fahéjat.Összeturmixolom és tányérokba öntöm.A tejszínt kevés vaníliás cukorral felverem és fagyikanállal gombócokat teszek a leves tetejére.De lehetne vaníliafagyi.Vagy mentás fagyi.

Ha fagyasztott epervelőből készítem,akkor enyhén kiolvasztom,csakhogy bánni tudjon vele a gép,és tejszínt,meg fahéjat teszek hozzá.És esetleg kevéske vizet,csakhogy ne legyen túl sűrű.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Fahéjjal ízesítve még nem próbáltam, jó ötlet, fincsi lehet! :) Nagyon gusztán tálaltad! :)

Tálaló írta...

Nagyon finom.Bár én elfogult vagyok,mert imádom a fahéjat:))
Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.