Égi áldás
Váratlanul érkezett.Hetek óta nem esett és most sem szólt róla egyetlen előrejelzés sem.Mintahogy vasárnap éjjel sem.De nagyon kellett már.Hiába locsolunk,a növények mégis kókadoznak,a fű kiég a forróságban.Most viszont új erőre kaptak.Kora reggel hosszasan üldögéltem a teraszon a felfrissült levegőn.Az szellő kellemesen simogató volt,az éjszakai esőcseppek még megcsillantak egy-egy levélen.
Hideg gyümölcslevesek
Ezeken a perzselő napokon igazán jó sorom van,már ami a főzést illeti.Szinte minden nap hideg leves készül:paradicsomból,kovászos uborkából,a hűtő tartalma szerinti gyümölcsökből.Most az őszibaracknak,sárgadinnyének,szedernek,szilvának van a szezonja,úgyhogy ezekből.Főételnek leginkább pedig gyorsan készülő tésztafélék,lecsó,roston hús vagy csirkemell készül salátával.Mert épp elég meleg van a lakásban,nem akarom tovább fűteni hosszan készülő ételekkel.
A krémlevesekhez általában a gyümölcsöket nyersen turmixolom össze joghurttal,fahéjjal,cukorral,majd hűtőbe teszem néhány órára,vagy egy éjszakára.A sárgadinnyelevesbe kerül még kevés zöldcitromlé,hogy ízesebb legyen.A szilvát pedig néhány percig főzöm turmixolás előtt.
Az első képen lévő rebarbarás szederkrémlevesnél is megfőztem a rebarbarát,majd a szedret nyersen adtam hozzá pürésítés előtt.
A másik képen látható őszibarackrémlevest pedig nyersen turmixoltam össze.Tálaláskor kevés felvert tejszínhab, más,kontrasztos gyümölcsdarabok vagy pirított mandulaforgácsok kerülnek bele"levesbetétként".
Egy biztos:a jól behűtőtt levesek igazi felüdülést jelentenek ezekben a napokban.
2013. augusztus 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Kérek én is:) Én is vizen, joghurton, és salátákon élek napok óta, nem is kell más:)
Bármikor szívesen összedobom neked valamelyiket.Nekünk is gyümölcsökkel van tele a hűtő mostanában:)
Megjegyzés küldése