2013. október 3., csütörtök

Párolt zöldségköret

Egyszerű


Semmi különös.Néhány zöldség,vaj,fűszerek.Mégis finom,laktató,egészséges köret roston sült húsok,halak mellé.Vagy önmagában,esetleg sajtmártással vacsorára.
Most még lehet kapni zsenge vajbabot,és hazai karfiolt a piacon.Érdemes belőlük apróra darabolva lefagysztani néhány adagot.Aztán télen tisztított,felkarikázott sárgarépával puhára párolni kevés vaj,pici víz és só,bors hozzáadásával.
Ugyanígy lehet kis csomagokat készíteni karfiol helyett brokkolival,vagy zöldbabbal is.Nálunk mindegyik nagy kedvenc,és nem is árt,ha néha kiváltjuk a burgonyát,rizst ezzel rostokban,vitaminokban gazdag körettel.

Párolt zöldségköret


 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.