2013. december 19., csütörtök

Rákok koktélszószban

Ünnepek

Bármelyik napból lehet,nem attól függ,hogy pirossal írja-e a naptár.Elég egy kicsi boldogság:egy gyönyörű napfelkelte,kedves szó,ölelés,szeretet,derű,egy finom étel vagy ital.Minden napot megélni,észrevenni azt az egy pillanatot benne,amiért érdemes volt felkelni.És akkor minden napunk ünnep lesz.

Rákok koktélszószban

Nagyon finom,ünnepi asztalra is méltó,különleges étel.Én nemigen jutok friss rákhoz,ezért készre főzöttből szoktam készíteni.Nyilván frissből még jobb lenne,így viszont minimális az idő-és munkaigénye.


Hozzávalók(2-4 főre):

12,5 dkg készre főzött rák
1 tojás sárgája
mokkáskanál mustár
1,5 dl étolaj
1 dl tejföl
2 evőkanál kechup
só,bors
citromlé
pár csepp worchester szósz(elhagyható)
chilipaprika(elhagyható)

A tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot,a tejfölt és ízlés szerint fűszerezem.Lehetőleg néhány órát hagyom hűtőszekrényben állni.Tálaláskor kis evőkanálnyi halmokat rakok a szószból,majd mindegyikre egy-egy rákot teszek.Megcsepegtetem citrommal és megszórom friss chilivel.Pirított rozskenyérrel tálalom. 
Két főre bőséges vacsora.Előételként ez a mennyiség 4-5 főre elegendő.Egy pohár finom fehérbort viszont minkét esetben ajánlok mellé.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Tökéletes előétel, nagyon jó ötletet adtál! :) Köszönöm a receptet! :)

Tálaló írta...

Igazán nincs mit,örülök,ha elkészíted:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.