2014. január 9., csütörtök

Zabpehely gyümölccsel,joghurttal

Burok

Egész délelőtt másra sem tudtam gondolni,mint,hogy mi lehet vele,vagy,hogy épp mit csinál.Nem féltettem,tudtam,hogy jó helyen van,csak furcsa volt,három évnyi burokban töltött idő után.Mert addig,ha nem is velem volt,mindig tudtam minden apróságról.
Aztán a héten újabb mérfölkőhöz érkeztünk:már ott is alszik az óvodában.Van egy barátnője,akivel az óvonénik elmondása alapján meglepően jól megértik egymást.Ezért azt javasolták,hogy együtt kezdjék az ottalvást,ők pedig egymás mellé teszik majd az ágyacskájukat.A férjem ment első nap érte,s elszédülve mesélte este,hogy az egész folyosó arról beszélt,miként a két kislány kézenfogva aludt el...

Kétségtelen,hogy mióta oviba jár vannak megmagyarázhatatlan hisztirohamai itthon.És olykor nem értjük mi történt a mi kiegyensúlyozott,édes kislányunkkal.Aztán eltelik tíz perc és szalad hozzám,ölel,puszil,mintha előtte semmi sem történt volna.Úgyhogy nehezen,de megtanultam a hiszti közepette is nyugodt lenni,és kivárni a végét.Bármennyire szereti az új kis életét,belül azért dolgoznak benne is az érzelmek.Még jobban szüksége van ránk,a szeretetünkre,az otthonára,a nyugodt,biztos háttérre.S én nagyon remélem,hogy ez sokáig így is marad.Mert addig talán együtt túlélünk minden dac-és kamaszkort.

Zabpehely gyümölccsel,joghurttal

Eljött az az idő,mikor hétközben a gyors reggelik jöhetnek csak szóba.Nekem egy ideje ez a kedvencem.Nem mellesleg bőven kitart délig.
Előfordul,hogy a kicsi lány is eszik belőle,de leginkább a banán másik fele elég neki,aztán úgyis reggelizik az óvodában.

 
Általában egy fél banánt villával szétnyomok,rászórok 3 csapott evőkanálnyi apróra hengerelt zabpelyhet és kb.ugyanannyi natúr joghurtot.Ezt mindjárt ébredés után,mert jó ha áll fél órát.Meglocsolom kevés mézzel és megszórom valamilyen gyümölccsel,pl.grántalmával,a fagyasztóban lapuló málna-vagy eperszemekkel,szárított vörösáfonyával.Ezenkívül lehet durvára tört mandulát,mogyorót,diót is rászórni,vagy valamilyen lekvárt belekeverni.
Egyszerű,finom,egészséges.Kell ennél több?

5 megjegyzés:

Kati írta...

Nem, nem kell ennél több, ez nagyon fincsi:)

N.D. írta...

irigyellek, nekem a zabkeksz akkor ad délig tartó lendületet, ha 11-kor eszem meg. :)))

Tálaló írta...

Jó,senki sem mondta,hogy reggelire egyed a zabkekszet:)))Meg ugye az sem mindegy,hogy mennyit:))

Én meg pont azt érzem,hogy később éhezem meg egy ilyen reggeli után.Pedig máskor is leginkább rozskenyeret eszem,nem fehéret.

Beastie írta...

és a zab még melegen is tart :) jó kis reggeli

Tálaló írta...

Úgy,úgy:))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.