2014. szeptember 1., hétfő

Zöldségkrémleves

Ajjaj

Nehéz nyaram volt.Sokat kellett segítenem a férjemnek,ezenkívül a háztartási teendőim,a bevásárlás is sokkal több időt vett igénybe,mert mindent együtt végeztünk a kisasszonnyal.
Ezért úgy éreztem,hogy várom már  a szeptembert.
Aztán ma elérkezett...szakadó esővel,szomorúsággal.Mert annyira csendes a ház és a hónapok óta gyerekzsivajtól hangos utca is teljesen néptelen.Van időm elvégezni az itthoni dolgaim,csak nincs kedvem.
Reggel az oviban a pajtások között nagy volt a viszontlátás öröme.Úgyhogy lassan én is belenyugszom,hogy visszatér minden a megszokott kerékvágásba.És megpróbálom élvezni a nyár folyamán többször vágyott csendet magam körül.

Zöldségkrémleves

Holnap megyek bevásárolni,úgyhogy a hűtő tartalmát és a szomorú időt figyelembe véve egy krémes,melengető levest főztem.
A finom íze,állaga mellett azért is szeretem krémesíteni,mert így gyorsan,össze-vissza vagdoshatom fel a zöldségeket,míg a hagyományos zöldségleveshez hosszasan aprítom szép egyforma darabokra a hozzávalókat.




Megtisztítok egy kisebb fej vöröshagymát,feldarabolom és elkezdem olajon dinsztelni.Közben megpucolgatom a zöldségeket:fehérrépát,sárgarépát,zellert,karalábét egy kisebb burgonyát majd nagyobb darabokra vagdosva a hagymára teszem őket.Ezenkívül kerül bele pár rózsa karfiol és egy nagyobb marék fagyasztott zöldborsó,majd só és pici bors.Kevés vizet öntve rá,fedő alatt puhulásig párolom.Ha van itthon,kevés tejszínt vagy creme fraichet keverek bele és jól összeturmixolom.
Száraz kenyérkockákat,magféléket vagy reszelt sajtot szórunk rá fogyasztás előtt.


3 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Egy ideje nálunk is állandóan a krémlevesek vannak terítéken (még a meggyleves is turmixban végzi és kókuszos mandulával ettük). Én sem teszek bele lisztes habarást, csak egy kis tejszínt. Feltétnek meg magokat. Múltkor az ifjak kívánságára: pirítóst a tányérba, bőven megszórni reszelt sajttal és arra mertük a forró levest, próbáld ki, isteni!

Névtelen írta...

Az az észrevételem, hogy a szeptember, az iskola mindig rossz idővel indul, mikor az évnyitó volt a gyerekeimnek, mindig esett az eső. Éva

Tálaló írta...

Gabi,szerintem is felesleges a liszt,a sok zöldség vagy gyümölcs eléggé besűríti.
Reszelt sajtot szoktam beleszórni,de kenyérre még nem szedtem,úgyhogy így is kipróbálom.Egytálételnek is elmegy így annyira laktató:)

Kedves Éva,úgy látszik az eső is siratja a tovatűnt nyarat:(
Bár idén amúgy is többet esik a kelleténél.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.