2014. szeptember 12., péntek

Csontleves

Elég


Napsütést akarok.Enyhe,simogató,lágy meleget.És szépen színesedő faleveleket.Elég volt az esőből.
Terveztünk egy pár napos kirándulást.Sétahajózással,ráérős sétákkal,pihenéssel.Mint idén annyiszor,most is elúszott,vagyis elázott a tervünk.
Így bánatomban,meg mert valami finom meleg levesre vágytam,főztem egy nagy fazék csontlevest.Amíg tart benne a csontról leszedegetett hús,meg a zöldségek azzal esszük,a maradék levet meg lefagyasztom,jól jön majd krémlevesekhez.


Csontleves


Nem írok receptet,mert mindenki a sajátjára eszküszik.Mi például nem szeretjük keverni a húsokat,Szoktam készíteni csirke-vagy kacsaaprólékból,sertéscsontból,marhaoldalasból,vagy marhafarokból.De mindig csak egyfajta állat húsából,csontjából.És kerül bele vörös-és fokhagyma,zeller,karalábé,kevés karfiol és kellevél,egy burgonya,sárga-és fehérrépa,só,pár szem egész bors meg kevés szárított házi zöldségkeverék.
Most nem lett annyira tiszta,épp ez utóbbi miatt,mert az egészet ledaráltam.Elfelejtettem,hogy a húslevesbe szoktam félretenni,mert így annyira aprók a szárított zöldek(lestyán,zeller-és petrezselyemlevél),hogy nem fogja fel a szűrő.De szerencsére az ízén ez semmit nem változtat.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nálunk csodaszép nyári idő volt a héten, kicsit falun voltam :)De látta, Magyarországon (s még sok helyen) milyen esőzések, árvizek vannak. Hasonló levest mi is szoktunk főzni, nagyon finom :)

Tálaló írta...

De jó neked.Mi már hetek óta ázunk,itt csak azért nincs nagy baj,mert síkság és a Duna hordalékos,kavicsos talaja jól elszívja a sok vizet.
Mi is elutaztunk volna pár napra,de ott még rosszabb idő volt,úgyhogy maradtunk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.