2015. február 19., csütörtök

Csírák-a tél végi vitaminbombák

Igazán jó

Panaszkodhatnék.A szokásos év eleji menetrend.Felváltva hívogatjuk az autó-,mosogatógép- és kazánszerelőt.Mint mindig,minden évben.Pedig egyik darab sem matuzsálemkorú.
De mégsem panaszkodom.Mert inkább ezek romoljanak el mint az egészségünk.Szerencsére ezen a télen nem volt szükségünk orvosra.Mindenféle járványt megúsztunk.Illetve azt hiszem megelőztünk.A sok,friss levegőn töltött idő,a változatos étrend biztos sokat segített ebben.
És lényegesen jobb a saját jólétünkre költeni mint gyógyszerekre.Így utóbbiak vásárlása helyett szép lassan körbelátogatjuk a környékbeli,télen is üzemelő fürdőket.

Csírák-a tél végi vitaminbombák

Néhányszor magam is csíráztattam búzaszemeket.De egy ideje kapható a helyi piacon retek-és lucernacsíra.Így mostanában hetente veszek egy kis dobozzal.Én nagyon szeretem vajjal megkent rozskennyérrel,vagy ezekkel a kis zsemlékkel.A kislányomnak viszont rántottával ízlik,úgyhogy ha azt sütök neki reggelire,akkor mindig teszek mellé egy kis kupacot.




Így a tél végén az egyik legjobb vitamin- és ásványi-anyag forrás s nem mellesleg szerintem finom is.Részletesen itt érdemes utána olvasni.

3 megjegyzés:

Kati írta...

De jo otlet :) En is veszek ezutan.

Tálaló írta...

Örülök:))

A zsemle egy átvariált recept,de te igazi angol scone-val is kipróbálhatod:)))

Süni írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.