2015. május 20., szerda

Spárga rántva,epres zöldsalátával

Peregnek a napok

Annyira szeretem a májust...az orgonaillatot,a belombosodott fákat,a cirógató napsugarat,a színeket,az illatokat az ízeket.
A spárga és az eper a két tavaszi bódító csak néhány hétig tündököl a tányérunkon.Így amíg csak lehet  gyakran és változatosan próbálom felhasználni őket.

Spárga rántva,epres zöldsalátával

Ez az étel is azok közé tartozik,melyet akár minden nap szívesen ennék,akkor sem unok rá.És gyakran eszem is...s így legalább a férjem is örül,mert nem szeretek panírozni,így viszont készül neki rántott hús.




Hozzávalók:

4-5 szál fehér spárga
liszt,tojás,zsemlemorzsa,só,olaj a sütéshez
nagy maroknyi zöld-vagy tépősaláta
2 szem eper
olívaolaj,balzsamecetkrém
majonéz

A spárgák,alsó,fás részét letöröm,az ép részt megpucolom,sózom,panírozom és bő olajban kisütöm őket.
A salátát tányérra rendezem,felszeletelt eperrel megszórom és meglocsolom kevés olívaolajjal és balzsamecetkrémmel.
Kevés majonéz is kerül a tányérra,bemártogatni a spárgarudakat.

3 megjegyzés:

duende írta...

Hű, nagyon extra! :) Még soha sem próbáltam bundázni a spárgát, de isteni lehet!

Tálaló írta...

Nekem is ennek a szezonnak a felfedezése.Így epres salátával tényleg nem mindennapi finomság:)

Gabi Kolozsvári írta...

..és milyen munkás lehet a spárga rántása! Gratulálok a kitartásodért!..de biztos finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.