A környék legjobb pizzériája
Történetesen a saját konyhánk.Évek óta Dolce vita receptje alapján készítem a tésztát,és a paradicsomszószt.Feltétnek viszont nálunk mindig kerül rá serrano vagy prsut sonka,zöld és fekete olívabogyó.Nyáron a Boszniából hozott bureksütőben sütjük,a kerti grillen.Úgy a legfinomabb.Ilyenkor viszont kárpótol az egész lakást átjáró isteni illat.Bekeverni 5 perc,sütőbe rakni kb 15.Vagyis kevesebb idő mintha rendelnénk.S a különbség???Ki kell próbálni...
Tészta:50 dkg lisztet,7 g szárított élesztőt,kb.3 ek.olívaolajat,3 kávéskanál sót,csipet cukrot 3-3,5 dl langyos vízzel összekeverem,s néhány órát lefedve kelesztem.
Pizzaszósz:1 üveg minőségi paradicsomszószt, néhány gerezd reszelt fokhagymát,olívaolajat,sót,frissen őrölt borsot,szárított oregánót és bazsalikomot összefőzök;akár előző nap.
A tészta felét sütőpapíron kerekre nyújtom majd tepsibe teszem,megkenem szósszal,vékonyra szelt mozzarellával, tépkedett sonkával,és felkarikázott olajbogyóval megszórom.Meglocsolom olívaolajjal és előmelegített 240°c-os sütőben kb.negyed óra alatt megsütöm.Közben elkészítem a másikat is.Mi nagyon szeretjük rukkolasalátával megszórva.
2010. február 15., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése