2010. szeptember 13., hétfő

Papadoki

Elmúlóban

Idén nemigen kényeztetett bennünket az időjárás.Szinte alig volt olyan idő mikor kellemes lett volna kiülni a teraszra esténként.A rengeteg eső,utána az ez  miatti szúnyoginvázió,majd az este is harminc fok körüli hőmérséklet űzött bennünket a négy fal közé.S most sem lehet kiélvezni a szeptemberi gyenge napsugarakat,mert egyátalán nem látni napot.Csak felhőt meg sok-sok esőt.
Pedig  szeretem a szeptembert.Mikor simogató a napsugár,enyhék a nappalok,s kellemesek az esték.Mikor jó kiülni egy pohár borral s valami könnyű vacsorával a teraszra.

Papadoki

Ezen a néven szerepel sok-sok éve a szegedi John Bull étlapján a következő étel amit egyfajta mediterrán lecsónak is hívhatnék.
Összekockázok 2-3 húsos paprikát,két zamatos paradicsomot,2 fej lilahagymát.Fűszeres olívaolajban érlelt fetasajtot teszek hozzá,s meglocsolom az olajjal.Vágott bazsalikommal,oreganóval és frissen őrölt fehérborssal megszórom.200 fokos sütöben grill fokozaton néhányszor átkeverve sütöm kb 25-30 percig.Pirított házi rozskenyérrel,könnyű fehérborral kettőnknek fenséges vacsora.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.