Idén nemigen kényeztetett bennünket az időjárás.Szinte alig volt olyan idő mikor kellemes lett volna kiülni a teraszra esténként.A rengeteg eső,utána az ez miatti szúnyoginvázió,majd az este is harminc fok körüli hőmérséklet űzött bennünket a négy fal közé.S most sem lehet kiélvezni a szeptemberi gyenge napsugarakat,mert egyátalán nem látni napot.Csak felhőt meg sok-sok esőt.
Pedig szeretem a szeptembert.Mikor simogató a napsugár,enyhék a nappalok,s kellemesek az esték.Mikor jó kiülni egy pohár borral s valami könnyű vacsorával a teraszra.
Papadoki
Ezen a néven szerepel sok-sok éve a szegedi John Bull étlapján a következő étel amit egyfajta mediterrán lecsónak is hívhatnék.
Összekockázok 2-3 húsos paprikát,két zamatos paradicsomot,2 fej lilahagymát.Fűszeres olívaolajban érlelt fetasajtot teszek hozzá,s meglocsolom az olajjal.Vágott bazsalikommal,oreganóval és frissen őrölt fehérborssal megszórom.200 fokos sütöben grill fokozaton néhányszor átkeverve sütöm kb 25-30 percig.Pirított házi rozskenyérrel,könnyű fehérborral kettőnknek fenséges vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése