2011. április 12., kedd

Articsókás,szardellás tészta

Csajos napok

A hétvégén lejöttünk Szegedre.Így,hogy nem dolgozom jóval egyszerűbb mindezt megoldani.Ugyanis a jelenlegi "munkaadóm"nagyban támogat.Ő is szeret itt,s gond nélkül viseli a több mint három órás utat.
Csakhogy az itteni konyhánk nagyon szerény:egy kis fazék,2 lábas,egy serpenyő,kotyogós kávéfőző.Műszakilag egy hűtővel,gáztűzhellyel és egy kenyérpirítóval vagyunk felszerelkezve.Épp ezért csak gyors,egyszerű ételeket tudok készíteni,s így az itt töltött idő igazi nyaralós hangulatban telik.Legalábbis nekem és a kislánynak.A férjem pedig dolgozik,végtére is azért vagyunk itt.

Articsókás,szardellás tészta


Eddig csak konzervben vettem néha articsókát és pizza feltétként végezte.A múltkori bevásárlásunk alkalmával viszont nem tudtam ellenállni,gyönyörű szép friss articsóka kínálta magát.S a két darabos csomag átszámítva 340 ft-ba került.Kifejezetten ízlett mindkettőnknek,úgyhogy ha nem is gyakran,de biztosan eszünk még.



Hozzávalók(2 főre):

2 articsóka
1 kis üveg szardella
3-4 pici paradicsom
2 gerezd fokhagyma
néhány csepp citromlé
20 dkg fusili tészta
só,bors,olívaolaj


Az articsóka kemény,külső leveleit eltávolítottam,a felső egyharmadát levágtam és sós,citromos vízben kb.6-7 percig főztem.Majd elnegyedeltem,a közepét kicsit kivágtam s még félbe vágtam minden darabot.A tésztát lobogó forró,sós vízben feltettem főni.Közben pedig az articsókát,a félbevágott paradicsomot,a felszeletelt fokhagymát és a lecsepegtetett szardellát olívaolajon átpirítottam,kissé borsoztam..A kifőtt tésztát lecsepegtettem,olívaolajjal meglocsoltam,s a tetejére rakosgattam a serpenyőben sült zöldségeket.Sózni nem nagyon kell,a szardella sóssága szerintem elég.

4 megjegyzés:

duende írta...

Ez valami csodálatos! Annyira szeretem az articsókát, de eddig csak konzervben ettem. Hol lehet kapni?
A legkedvencebb zöldségem. És nagyon-nagyon gusztán készítetted el!

Tálaló írta...

Drága Duende!
Köszönöm!Én Ausztriában vettem a Hofferben.Nálunk az az Aldi.Csak ide valahogy mindig a rosszabb minőségű gyümölcsöket,zöldségeket küldik.Ráadásul drágábban.Ez két kisebb fej volt és nem volt fás vagy kemény.
Mivel olasz termék talán a Lidlben is érdemes megnézni.
Szerencse kell,hogy az ember kifogja.(jó,hogy épp Neked írom ezt,azután,hogy olyan fantasztikus tésztagápre tettél szert)
Én is csak konzervben ettem eddig,s így úgy is ízlik.
Gondolatban húzok még egy strigulát a közös kedvenceinkhez:))

duende írta...

Kedves Tálaló! Köszi szépen az infót, majd figyelem, hátha. Pár éve még magot is vettem, és odaadtam az apunak, hogy ültesse el a hegyen. Ki is bújt, de csak félig nőtt meg. Hiába, mediterrán növény, zala meg nem mediterrán vidék...
Pedig annyira finom zöldség. Még töltött articsóka receptek is el vannak raktározva nálam, hátha egyszer hozzájutok. :)

Igen, újabb közös kedvenc! :)
Köszönöm szépen a tippet! :)

Tálaló írta...

Nagyon szívesen.Örülnék ha kapnál,mert biztosan valami nagyon finomat készítenél belőle.S úgy én is gazdagodnék egy jó kis recepttel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.