Pazarlás
Hetek óta elképedve nézem,hogy 400 forint körüli áron kapható a medvehagyma csomagja.Ahhoz képest elég drága,hogy a szedésen kívül semmi munka nincs vele.Hisz szőnyegként terül az erdők alján.De kiskerti körülmények között sincs vele több gond.Én pár éve egy kis tövet ültettem,s már tűlnőtt az igényeinken.Bár én a termőidejében is ritkán használom.Azt gondolom,hogy borsos árát annak köszönheti,hogy manapság nagyon divatos lett.S ezért van rá igény,még ilyen drágán is.
Ehhez képest tavaly elképedve tapasztaltam,hogy az egyik üzletben doboz volt kirakva a zölséges pultnál a "zöldhulladéknak".Vagyis abba lehetett lecsavarni a retek és az újhagyma szárát annak aki nem akarta hazavinni.S gyűlt is benne szépen,a sokak által haszontalan vélt hagymaszárból.Pedig az is van olyan finom minta a medvehagyma.Csak talán kevésbé trendi.
Nos én ugyan a piacon szoktam újhagymát venni,de csak olyat választok amelyen teljesen rajtahagyták a szárat.Aztán kerül belőle levesekbe,salátákba,kacsazsíros kenyérre.S különösen finom a vele készített rántotta.
Zöldhagymás rántotta
Hozzávalók:újhagyma zöld szára,tojás,só,étolaj.Mennyiségüket az étvágyunk határozza meg.
A hagyma zöld részét megmosom majd felkarikázom.Kevés olajon legalább tíz percig fedő alatt dinsztelem.A tojásokat felverem,sózom.A hagymaszárat is kissé megsózom,s ráöntöm a tojásokat.Mikor kezd keményedni az alja átforgatom s azonnal tálalom.Retek vagy paradicsom és finom rozskenyér teszik tartalmas,egészséges reggelivé.
2011. április 20., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
Egyetértek! Én sem engedem soha leszedni a zöldjét az újhagymának.
És tényleg felséges rántottába (is.)
Ugye,milyen kár lenne érte.
Megjegyzés küldése