Szendvicsebéd
Kevés nap akad mikor ne ennénk főtt ebédet.Az pedig,hogy ne legyen leves,nos az elképzelhetetlen.
Viszont tikkasztó nyári napokon beérjük egy jéghideg gyümölcslevessel meg valami könnyű főfogással.Mint például a következő szendvics.Gyorsan elkészíthető,mégis fenséges ebéd vagy akár vacsora egy pohár könnyű fehérbor társaságában.
Mediterrán szendvics
Sok évvel ezelött a szegedi Virág cukrászdában ez volt az egyik kedvencünk.A cukrászda azóta egy hosszú hanyatlás után bezárt,így ez az étel már csak a saját étlapunkon szerepel.
Hozzávalók(2 főre):
8 vékony szelet toastkenyér(nálunk rozskenyér)
8 evőkanálnyi pizzaszósz
4 vékony szelet serrano vagy más érett sonka
néhány olajbogyó
reszelt parmezán
Minden kenyérszeletre teszek egy evőkanál pizzaszósz és elsimítom.A kenyerek egyik felére ezután egy-egy szelet sonkát,felkarikázott olajbogyót és kevés reszelt parmezánt rakok,majd rájuk fordítom a megmaradt pizzaszószos kenyérszeleteket.Olívaolajjal kissé meglocsolom a tetejüket,s a már meleg kontakt grillbe rakom őket olajos felükkel lefelé.Itt meglocsolom a másik felüket is olívaolajjal és rácsukom a tetejét.Kb.5 perc alatt átmelegednek,megsülnek.
Ha nincs toast-vagy grillsütő kéznél serpenyőben is szoktam sütni.Akkor viszont egyszer átfordítom őket.
2011. június 14., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
5 megjegyzés:
Hmmm... ez isteni finom lehet! És milyen klassz tengerparti hangulatot varázsoltál a képre... :)
Mi is hideg gyümilevest ettünk ma és hideg másodikat, sült fetasajtot olívaolajban (Fahéj és Feta oldalán találtam és nagy nyári kedvencünk lett), kenyérrel kitunkolva az isteni szaftot. Nagyon egyhullámon voltunk ma. :)
Kivételesen nekem is tetszik ez a kép,pedig kb.2 perc alatt készítettem.Nem volt nehéz,már tele a lakás kagylókkal,kék gyertyákkal,kék-fehér csíkos masnikkal...a főzés mellett a dekoráció a másik kattanásom.
Mintha összebeszéltünk volna a mai ebédet illetően:))
De nem csodálkozom,mert te egy boszorkány vagy(s talán én is)
A boszorkányos cseresznyetortád az egyik kedvencem a bejegyzéseid közül,s a napokban meg is sütöm.
Amúgy én is szoktam hasonlót készíteni mint amit Fahéj és Fetánál találtál,nálam papadoki néven fut.
Megnéztem és tényleg, gyakorlatilag ugyan az! Imádjuk, nagy kedvenc lett.
Én is nagyon szeretek dekorálni meg lakást szépíteni.
Úgy látom, nálad is a mediterrán stílus a nyerő, méghozzá a görögös hangulat. :) Imádom Görögországot, remélem még többször eljutunk oda...
Ó és ma vagy holnap jövök még egy újabb cseresznyés finomsággal. Valójában egy változata már fenn van a blogon, ez hasonló lesz, mégis kicsit más. :)
Várom:)))Ma megint egy kosár ropogós cseresznyével jön haza az uram.
Igen,a kékről a tenger meg a gyönyörű kék ég jut eszembe.
Aztán ősszel jönnek a tökök,gesztenyék meg a csodaszép meleg színek...két napig pakolom minden évszakváltáskor a kis díszeim,s nagyon élvezem.
:)) Nálam is hasonlóképpen van ez a dolog. :)
Megjegyzés küldése