2011. augusztus 16., kedd

Padlizsánsaláta

Úton




Úgy hozta a sors,hogy elég sűrűre sikerült ez a hónapunk.A hétvégén Pécsen voltunk,férjem főiskolai osztálytalálkozója apropóján,a következőt pedig Szegeden töltjük.
Mióta a kisasszonnyal utazunk nem szoktunk megállni ebédelni mert nem akarunk visszaélni a türelmével.Ilyen alkalmakra készítek valami hidegen is finom ételt,hogy ne szendvicset nyammogjunk egész nap.Ha meg is állunk enni,sokkal kevesebb idő,mintha étteremben ennénk.S ez utóbbi amúgy sem hiányzik a sok rossz tapasztalat,s az egyre húzósabb árak miatt.Ezzel szemben sokkal hangulatosabb és olcsóbb megállni egy pihenőben,tóparton kiteríteni a plédet és piknikezni.
Szóval Pécs...Már öt éve is rácsodálkoztunk,hogy mennyit szépült a város a korábbi ottjártunk óta.Most viszont az állunk is leesett.Lélegzetelállítóan gyönyörű lett.A belváros utcái mindenhol díszburkolatot kaptak,s elképesztő mennyiségű leander nyílik mindenfelé.Bűbájos a sok szökőkút,vízlépcső,csobogó a gyönyörűen felújított épületek között. 
A sétálóutca telis-tele hívogató teraszokkal,ahol hűs limonádé,igazi olasz fagyi,erős espresso vagy jóféle sörök közül válogathattunk.S persze jobbnál jobb ételekből.Délidőben menüket is kínálnak,így szerényebb összegből is kellemesen jóllaktunk.
Nem hagytuk ki a kisvasútat sem,a férjem barátjának három tündéri kislányára való tekintettel.Amit aztán mi is rendkívül élveztünk.Azontúl,hogy idegenvezetéssel vitt végig a városon,nagyon jó fej sofőrünk volt.A körforgalmakban rendre több kört ment a gyerekek legnagyobb örömére.S mivel a találkozó is jól sikerült,nagyon szép élményekkel tértünk haza.

Padlizsánsaláta


Kifejezetten kellemes ebéd egy meleg nyári napon,akár útközben,akár otthon.Most fűszeres csirkeszárnyakat sütöttem hozzá,de bármilyen sült hús mellé remek kísérő.






Hozzávalók(2 főre):

2 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
3 dl görög joghurt
petrezselyemzöld,bazsalikom
só,bors
ízlés szerint kevés chili paprika
olívaolaj

A padlizsánokat héjjastól kb.1x1 cm-es kockákra vágom.Serpenyőben olívaolajon több részletben megsütöm.Tálba szedem,hozzáteszem a zúzott fokhagymát,a felaprított zöldfűszereket,a joghurtot,sózom,borsozom.Jól összeforgatom és néhány órát(jobb esetben egy éjszakát) hűtőben pihentetem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.