2011. október 3., hétfő

Répás kenyér

"Azt kérek amit az oviban ettünk"

Húgomnál a  kisfiú iskolás,a kislány pedig most kezdte az óvodát.A két intézmény egy konyháról üzemel.Ezenkívül elvitelre is elő lehet fizetni a szülőknek,környékbelieknek.És nagy népszerűsége van gyerekek,felnőttek körében a főztjüknek.Nyilván a házi koszttal nem versenghet,de az,hogy a gyerekek szinte minden nap megeszik az ebédet szerintem magáért beszél.Nekem a legjobban az tetszett mikor a menzán kapott uzsonnát kérték itthon is.Szóval akadnak kivételek,és talán valami fejlődés elindult a tömegétkeztetés területén is.Mindemellett minden elismerésem az élelmezésvezetőknek,konyhásoknak.Mert elég nehéz lehet olcsón,egészséges alapanyagokból olyan ételeket összeállítani,amit a gyerekek is szívesen megesznek.

Répás kenyér



Ahogy hallom az utcában,minden gyerek szereti.Mert tényleg nagyon finom,és ami nem utolsó szempont,hogy a téli hónapokban is hozzáférhető,olcsó,egészséges zöldség a sárgarépa.

Egy nagyobb sárgarépát meghámoztam,majd kis lyukú reszelőn lereszeltem.Kb.10 dkg vajat negyed órát szobahőmérsékleten hagytam,és így könnyen elkevertem benne a sárgarépa reszeléket.Ami megmarad,fogyasztás előtt szintén érdemes kicsi előbb kivenni a hűtőből,hogy kenhető legyen.De akár frissen is ráreszelhető a vajas kenyérre a sárgarépa.
Rozskenyérre kentem,szerintem ezzel a kenyérfélével a legfinomabb.

6 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Ez egyszerűen katasztrófa! Annyi jó recepted van, hoyg csuda! Rakom el egymás utn az elkészítendők közé, de ki fogja megenni???

Vicuska írta...

Ilyet még nem ettem, nálunk az oviban nem készítették :)

Seafalcon írta...

Vicuska, jelentsd fel az óvodát... ez skandalum! Hát akkor mit ettetek?

Vicuska írta...

Képviselnéd az érdekeimet? Anyukám emlékei szerint az első napokban semmit nem ettem, a sarokban elbújva majszoltam egy-egy kenyérvéget (bár az már "valami"). Tejbegrízre vajkockával a tetején tisztán emlékszem, meg tejlevesre is :D Talán még szerettem is... Becsületekre legyen mondva- minden nap volt valamilyen gyümölcs és néha sütemény is. Talán most kezdem megérteni, miért szerettem meg a magam által készíthető gasztrológiailag élvezhető ételeket! :D

Seafalcon írta...

Nem baj, most pótolhatod! Én "sajnos" mindenevő voltam már akkor is, így nem emlékszem semmi gasztronómiai megrázkódtatásra.

Tálaló írta...

Jaj,lemaradtam erről a beszélgetésről...Ne haragudjatok!

Seafalcon:valaki biztosan elcsipegeti Nálatok is amit főzöl,különben már letetted volna a fakanalat:)))
Nekem a "szerencsém",hogy egy házban lakunk a húgomékkal,és a gyerekei gyakorta bekukkantanak,nincs-e valami finomságom.Mert másutt ugye minden jobban esik,mint otthon:))

Vicuska:az én időmben sem volt nagy élmény az ovodai,iskolai menza.És én sem ettem szinte semmit.Úgyhogy mikor már nem volt muszáj,ki is vettek a napköziből.

Azért az a tejbegríz vajjal elég durva...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.